Veldeke geeft tweede sjtoumcursus Zittesj bij café Schtad Zitterd

Veel belangstelling voor eerste Sjtoumcursus Zittesj
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittards dialect wordt tegenwoordig door veel meer mensen geschreven dan dat dit vroeger het geval was. Op Internet, Facebook en Twitter ziet men vaak de mooiste verhalen langskomen in het Sittards dialect.

Daarbij valt soms op dat mensen gaan twijfelen hoe een woord gespeld moet worden in het Sittards. Hierbij willen wij als Veldeke krènk Zitterd graag bij helpen; en wel met een
“Sjtoumcursus Zittesj”. Op een laagdrempelige manier geeft Veldeke uitleg geven over de spelling van het Sittards en hoe woorden in het Sittards geschreven dienen te worden.

Veldeke Krenk Zitterd conformeert zich hierbij aan de Sjpelling 2003 voor de Limburgse Dialecten. Het is de tweede keer dat Veldeke de cursus geeft. De belangstelling voor eerste editie was zo groot dat de cursus nu nogmaals wordt gegeven.

De Sjtoumcursus vindt plaats op donderdag 2 november 2017 om 20:00 uur in de bovenkamer van café Schtad Zitterd op de Markt. Deelname is gratis, maar wel graag  vooraf aanmelden in verband met de beperkte ruimte. De cursus wordt verzorgd door Patrick Werdens, secretatis van Veldeke Krenk Zitterd.

Aanmelden kan door een e/mail aan [email protected]. Graag voor 28 oktober reageren; maar bedenk wel vol=vol.

Reacties