Lezing van en interview met journalist Frénk van der Linden

Frénk van der Linden
Frénk van der Linden
Foto: Ben Kleyn

Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek Onder Hollandse helden kunt u op dinsdag 31 oktober in de bibliotheek in Ligne in Sittard een lezing van en interview met journalist Frénk van der Linden bijwonen.

Wim Krings en Van der Linden’s kritische partner Mylou Frencken – zij geeft op 1 november zelf een voorstelling in de schouwburg De Domijnen – onderwerpen de ‘meesterinterviewer’ dan zelf aan een interview.

De ‘meesterinterviewer’ geïnterviewd

Hoe gaat het er achter de schermen aan toe wanneer een journalist spreekt met Anouk, Johan Cruijff, Youp van ’t Hek, Freddy Heineken, Tommy Wieringa, Ahmed Aboutaleb, André Hazes en andere prominente Nederlanders? Wat zijn de gevoelige momenten? Welke conflicten spelen zich af?

Al veertig jaar werkt Frénk van der Linden voor kranten, tijdschriften, radio- en tv-programma’s. Hij vertelt even onomwonden over gemaakte fouten en geleerde lessen als over zijn successen. Honderden gesprekken met schrijvers, sportmensen, musici, topondernemers en politici brachten hem verder – als vakman, maar ook als zoon van een vader en een moeder die na hun scheiding tientallen jaren geen woord meer met elkaar wisselden.

Onder Hollandse Helden is een kijkje in de keuken van een rasinterviewer en de weerslag van zijn persoonlijke zoektocht. Frénk verzamelde antwoorden op pijnlijke, hilarische en confronterende vragen. Waarom falen we in de liefde? Wie is God? Wat maakt je rijk? En waar vinden we geluk?

Frénk van der Linden (Hillegom, 14 oktober 1957) is een Nederlandse journalist, bekend van radio (Kunststof), televisie (DWDD, Brandpunt) en andere media (de Volkskrant). In 2016 maakte Van der Linden samen met Gisèla Marrant de documentaire Het spoor naar Auschwitz. De Volkskrant roemde hem als ‘de gelijke van legendarische interviewers als Bibeb en Ischa Meijer’. Onder Hollandse Helden verscheen op zijn zestigste verjaardag.

De lezing op dinsdag 31 oktober begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur. De entree bedraagt 3 euro, inclusief koffie of thee.

Cookieinstellingen