Basisscholen nemen het tegen elkaar op in een online verkeersquiz

Foto: Provincie Limburg

Veilig Verkeer Nederland regio Zuid organiseert de online Verkeersquiz in de maanden november en december 2017.

Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis.

Online Verkeersquiz

Een verkeersquiz spelen tegen andere scholen, maar dan binnen je eigen klas! Dit is mogelijk met de online verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland. Deze online verkeersquiz wordt aangeboden aan alle basisscholen in de regio Westelijke Mijnstreek.

De verkeersquiz gaat vanaf maandag 20 november online voor deze regio.

Vorig schooljaar deden 420 leerlingen van 16 schoolklassen uit de regio Westelijke Mijnstreek mee aan deze online quiz. We hopen dit schooljaar natuurlijk op nog grotere aantallen!

De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 8 of groep 7/8. De leerlingen spelen online voorrondes in hun eigen klas. De online quiz bestaat uit 20 vragen. De leerlingen bespreken iedere vraag met de klas en gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen. Dit geeft alle scholen de gelegenheid om met deze leerzame en spannende quiz mee te doen.

Beste Verkeersklas

De scholen spelen de online quiz in de eigen klas binnen de periode van 20 november tot en met 1 december 2017. Van de deelnemende scholen gaan de vijf best scorende scholen door naar de regionale finale van de Verkeersquiz. In deze finale strijden de scholen om de titel Beste Verkeersklas van de regio Westelijke Mijnstreek. Deze finale vindt plaats op woensdag 13 december in Gemeenschapshuis De Boew in Geleen.

‘Verkeer’ is leuk

Met de inzet van de verkeersquiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema ‘verkeer’ voor kinderen leuk en spannend. De leerlingen discussiëren over verkeerssituaties en leren hoe ze de verkeersregels goed toe moeten passen. Het is ook een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. En uiteindelijk kunnen ze ook nog een leuke prijs winnen!

Cookieinstellingen