Gemeente Sittard-Geleen zet werkgever Intratuin in het zonnetje

v.l.n.r. Dari, wethouder Astrid Verblakt en Simone van Waterschoot
v.l.n.r. Dari, wethouder Astrid Verblakt en Simone van Waterschoot
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdagmiddag werd Intratuin op Gardenz als werkgever door de gemeente Sittard-Geleen in het zonnetje gezet.

Dit bedrijf in de gemeente Sittard-Geleen biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op regulier werk. Onlangs zijn Dari (18 jaar) en Celine (23 jaar), twee jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, hier gestart als medewerker.

Simone van Waterschoot van Intratuin is tevreden over de medewerkers en de begeleiding. Ze vertelt: “Beiden doen het goed in hun werk. Ze zijn enthousiast en leren steeds meer bij. Intratuin is via het WerkgeverServicePunt (WSP) en Jongerenloket in contact gekomen met beide kandidaten. Dat was voor ons de eerste keer. Eerder hadden we alleen contacten met het UWV. Met beide medewerkers bleek na de stage en proefplaatsing een goede wederzijdse ‘klik’. Dat is voor ons altijd belangrijk voor een goede samenwerking. Ook de ervaring met de jobcoach is erg prettig. Een echt mensen-mens waar je een goed gesprek mee kunt voeren. Alles gaat naar de tevredenheid en zo helpen we elkaar”.

Het verhaal van Dari

Dari liep eerst stage via de praktijkschool in de regio. Twee maanden voor het einde van zijn opleiding is er contact gelegd met een jobcoach van de gemeente om te helpen bij het vinden van een betaalde baan. Dat is gelukt bij Intratuin. De jobcoach van de gemeente blijft Dari en Intratuin voorlopig begeleiden om te zorgen dat de plaatsing voor zowel de werkgever als voor Dari een succes is en blijft. Dari: “het werken bij Intratuin is heel leuk en leerzaam”.

Het verhaal van Celine

Celine heeft zich een tijdje geleden gemeld bij het Jongerenloket Westelijke Mijnstreek. Daar werd duidelijk dat er sprake was van een afstand tot de arbeidsmarkt. Celine heeft een MBO 4 opleiding afgerond op dier en gedrag, maar het was voor haar moeilijk om hier zelf werk in te vinden. Door de persoonlijke begeleiding die ze via de gemeente en het WSP heeft gekregen is ze nu aan de slag bij Intratuin op de afdeling ‘huisdieren’. Celine: “Ik ben verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren en dat is helemaal mijn ding. Ik ben heel blij met deze baan.”

Doelgroepenregister

Beiden jongeren vallen onder het zogenaamde doelgroepenregister. Dat is een landelijk register waar kandidaten met een verminderd arbeidsvermogen onder vallen. Vanwege hun aandachtspunten lukt rechtstreeks solliciteren vaak niet. Daarom worden deze kandidaten door de gemeente en het WSP ondersteund bij hun ontwikkeling en het vinden van passend werk. De jongerenconsultent van de gemeente meldt de kandidaat aan bij de accountmanager jongeren van het WSP. Deze is erin gespecialiseerd om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te bemiddelen naar werk. Het WSP werkt daarbij vanuit de mogelijkheden van de jongeren en realiseert op basis daarvan een passende baan. Via een jobcoach zorgen we waar nodig voor begeleiding van de medewerker en werkgever, zodat het voor beiden een geslaagde plaatsing is en blijft.

Werk voor iedereen

De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ongeacht een eventuele beperking. Participatie draagt bij aan zelfstandigheid en eigenwaarde en een sociaal leven. Liefst willen we dat zoveel mogelijk mensen een reguliere, betaalde baan vinden. Maar als dat (nog) niet mogelijk is, zijn ook een gesubsidieerde baan, beschut werk, vrijwilligerswerk of mantelzorg mogelijkheden om actief deel te nemen aan de maatschappij.

Cookieinstellingen