Jeugd Sittardse wijk Sanderbout produceert film

Foto: SuperSanderbout

Op zondag 19 november a.s. gaan de opnames verder van een serie films bedacht, geproduceerd en gedraaid door de jeugd (10 tot en met 15 jaar) van de Sittardse wijk Sanderbout.

Dan verleent ook de politie haar medewerking aan de filmserie door inzet van personeel en materieel. De opnames beginnen om 09:15 uur rondom de voormalige kerk in de wijk Sanderbout. Daar vinden ook de opnames plaats met de politieauto en de agent.

Vanaf 3 oktober jongstleden zijn 17 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar wekelijks bijeengekomen in het MFC in Sanderbout om te werken aan een Youtube-filmserie over hun eigen verhalen in de wijk.

Politie werkt a.s. zondag mee aan tweede draaidag

Initiatiefnemers De Domijnen en Partners in Welzijn hebben de in Obbicht woonachtige regisseur Ron Roumen (54) aangetrokken om het filmproject te begeleiden. In het kader van ‘Kunst in de Wijken’ is Roumen aan de slag gegaan in de wijk om verhalen van de jeugd te beluisteren en samen met hen te verwerken in een filmscenario.

De groep is aangesproken op hun individuele talenten en aan de hand daarvan is een crew ontstaan. De jeugdige deelnemers bemannen nu het camera department , geluid, visagie en produktie. Daarnaast is er een groep acteurs en actrices samengesteld die in de afgelopen weken allemaal een training/workshops hebben gevolgd.

Regisseur Ron Roumen deelt zijn expertise samen met vakbroeders als Melvin Gijzen (Lacreafilm) die de jeugd wegwijs heeft gemaakt in cameratechniek. Michael van Thoor (Record-Noize) ontving de jeugd in zijn geluidsstudio waar hij aan de slag ging met filmmuziek, en Ben Peeters (Youtuber) onthulde de geheimen achter een succesvol Youtube kanaal. Roumen zelf heeft de jeugd de grondbeginselen van dramaturgie en filmproduktie bijgebracht.

A.s. zondag 19 november is de tweede draaidag voor een serie van vier films die tezamen één verhaal vertellen: dat van de jeugd zelf en over hun visie op de wijk. Daarmee is de film onder de titel SuperSanderbout niet alleen een kunstproject maar tevens een sociaal maatschappelijk project.

De première van de film staat gepland op 17 januari aanstaande in Filmhuis de Domijnen in Sittard.

De opnames vinden zondag plaats in de straten van Sanderbout van 09:15 uur tot ongeveer 16:00 uur.

Bekijk hier een videoverslag ‘Behind the Scene’s’ van de eerste draaidag, gemaakt door deelnemer Vinnie Bognar (13 jaar).

Cookieinstellingen