Gemeente zoekt leden voor bemanning Stembureaus tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op woensdag 21 maart 2018 worden er gemeenteraadsverkiezingen en een landelijk referendum gehouden. Hiervoor zoekt de gemeente (nieuwe) stembureauleden. Iets voor u?

De gemeente zoekt flexibele en enthousiaste mensen die op 21 maart 2018 18 jaar of ouder zijn. Kandidaten zijn verder stressbestending, representatief, behulpzaam en nauwkeurig. U kunt in teamverband werken en bent fysiek in staat om een lange dag te maken. Bovendien mag u niet op de kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Sittard-Geleen staan.

Wat wordt van u verwacht op de dag van de verkiezingen?

Stembureauleden werken op de dag van de verkiezing van 07:00 uur totdat alle stemmen (handmatig) geteld zijn. Soms kan dat tot 24:00 uur duren. U bent samen met de andere stembureauleden verantwoordelijk voor één van de stembureaus in de gemeente. U controleert de stempassen van de kiezers, reikt de stembiljetten uit en ziet er op toe dat alles volgens de regels verloopt.

Voorbereiding

Om u goed op uw taak voor te bereiden bent u verplicht een digitale instructie te volgen. Na deze instructie krijgt u een digitaal examen. Als u hiervoor slaagt kunnen wij u indelen op een stembureau. Wordt u op een stembureau ingedeeld, dan ontvangt u daarvan bericht via e-mail.

Wat bieden wij?

Een stembureau heeft 5 leden. U krijgt voldoende tijd om te pauzeren. De gemeente zorgt voor een lunchpakket. Voor de werkzaamheden krijgt u een vergoeding van € 155. U bent verplicht dit op te geven bij de belastingdienst en/of uitkeringsinstantie.

Interesse?

Meld u aan via het aanmeldformulier.
Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn wordt u mogelijk op de reservelijst geplaatst. Ook daarvan krijgt u bericht.

Cookieinstellingen