Wethouder Astrid Verblakt kiest voor andere rol in het sociale domein

Wethouder Astrid Verblakt
Wethouder Astrid Verblakt
Foto: Sittard-Geleen

Astrid Verblakt is na de komende verkiezingen niet beschikbaar als wethouder in Sittard-Geleen.

Zij kiest voor een andere rol binnen het sociaal domein als veranderprofessional of (interim)bestuurder. Astrid Verblakt: “Ik ben vanwege mijn vakkennis gevraagd om als wethouder sturing te geven aan de transformaties binnen het sociale domein. Die klus is grotendeels geklaard. Bij mijn aantreden heb ik kenbaar gemaakt mij voor 4 jaar in te willen zetten als wethouder. Die termijn zit er nu op en ik keer weer terug in een andere rol binnen het sociale domein”.

Vier jaar geleden stonden alle Nederlandse gemeenten voor de majeure opgave om de drie grote decentralisaties van rijkstaken in goede banen te leiden. Het CDA Sittard-Geleen besloot een inhoudelijk deskundige te benaderen om als ‘vakwethouder’ sturing te geven aan dat proces. Fractievoorzitter Andries Houtakkers: “Wij zijn Astrid Verblakt zeer erkentelijk dat zij beschikbaar wilde zijn en zij heeft dit weerbarstige proces voortreffelijk geleid. Er ligt nu een nieuw stelsel voor welzijn, zorg en participatie. Bovendien heeft zij lijn weten te brengen in het Vixia-dossier. Haar opdracht is nu zo goed als volbracht, wij danken Astrid zeer en wensen haar veel succes met haar verdere loopbaan”.

Astrid Verblakt: “Het zijn zeer inspirerende en uiteraard ook intensieve jaren geweest. Het is nu aan anderen om voort te bouwen op dit fundament. Ik ben het CDA Sittard-Geleen dankbaar dat ik deze omvangrijke en complexe portefeuille juist in deze coalitieperiode heb mogen behartigen. Ik doe dat met veel passie en gedrevenheid en ben trots op de bereikte resultaten. Ik heb er enorm veel zin in om weer vanuit het werkveld verder vorm te geven aan de transformatie. Hier ligt nog volop werk te doen. Uiteraard blijf ik me inzetten voor de lokale CDA-afdeling”.

Cookieinstellingen