Bestuur CDA Sittard-Geleen stelt (advies-)kandidatenlijst vast

Foto: Ziko - CC BY-SA 3.0 - uitsnede van origineel

Het bestuur van het CDA Sittard-Geleen heeft de advieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld.

De advieslijst wordt tijdens een algemene ledenvergadering op maandag 11 december door de leden definitief vastgesteld. De advieslijst bevat de top-15 alsmede enkele bijzondere plaatsen lager op de lijst. Net als de vorige keer neemt het CDA in Sittard-Geleen met het maximaal toelaatbare aantal van 50 kandidaten deel aan de verkiezingen.

De raadsleden Ursula Wijnen-Kivit en Jan Köhlen hebben laten weten niet meer voor een nieuwe termijn te willen kandideren. Astrid Verblakt is na de komende verkiezingen niet opnieuw beschikbaar als wethouder in Sittard-Geleen. Zij kiest voor een andere rol binnen het sociaal domein. Zij blijft zich evenwel inzetten voor de lokale CDA-afdeling. Bij deze verkiezingen doet zij dat in de rol van steunkandidaat. Wij respecteren het besluit van Ursula, Jan en Astrid en zijn hen erkentelijk voor het werk dat zij gedurende vele jaren voor onze gemeente en het CDA hebben verricht.

Wim Clerx, raadslid sinds 1982, heeft aangegeven in 2018 voor de laatste keer als kandidaat te willen aantreden. Hij doet dit vol overtuiging op de laatste plaats van de lijst, nr. 50.

Noël Lebens werd door de algemene ledenvergadering op 25 september 2017 tot lijsttrekker gekozen.

Op de advieslijst is naast plaats voor de zittende raadsleden ook ruimte gemaakt voor vernieuwing en verjonging. Judith Bühler (45) uit Geleen bezet met plek 2 de hoogste positie voor een nieuwkomer. Roel Salden (41) uit Grevenbicht is al burgercommissielid en bezet plek 5. Jongeren kandidaat Patrick Brouwers (22) uit Obbicht staat op plek 10.

De advieslijst is op vrijdagmiddag 24 november met de daarop voorkomende kandidaten besproken. De lijst wordt nu naar de leden van het CDA gestuurd ten behoeve van de genoemde ledenvergadering op 11 december. Tevens wordt de ledenvergadering gevraagd het bestuur te machtigen de lijst verder in te vullen tot het maximumaantal kandidaten van 50.

Advieslijst CDA Sittard-Geleen
 1. Lebens, Noël - Sittard
 2. Bühler, Judith - Geleen
 3. Houtakkers, Andries - Sittard
 4. Mastenbroek, Marcel - Geleen
 5. Salden, Roel - Grevenbicht
 6. Zuiverloon-Schumans, Mireille - Sittard
 7. Dols, Jan - Geleen
 8. Krekels, Wil - Sittard
 9. Henssen, Peter - Geleen
10. Brouwers, Patrick - Obbicht
11. Verkuijl, Paul - Munstergeleen
12. Paauwe, Wil - Sittard
13. Schlössels, Jos - Einighausen
14. Tummers, Erik - Limbricht
15. Salden, Thei - Guttecoven
45. Verblakt-Schmeits, Astrid - Sittard
50. Clerx, Wim - Sittard
Cookieinstellingen