Advents-Kerstconcert in Salviuskerkje Limbricht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 10 december om 15:00 uur verzorgen Yvonne Nijsten-zang en Anja Hendrikx-orgel een Advents-Kerstconcert: Vol verwachting samen op weg naar de komst van het Kerstlicht!

Laat u verrassen en verras uzelf met dit gevarieerde solo- en samenzangoptreden! Een afwisselend programma met bekende, minder bekende en ontroerende Nederlandse, Engelse en Franse advents- en kerstliederen. Gelardeerd met solo-orgelspel en aria’s van J.S. Bach, G. Händel, G. Walther, R. Vaughan Williams en W. Pijper.

Yvonne Nijsten begon haar studie solozang bij Lode Devos aan het Conservatorium in Maastricht. Zij vervolgde haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Margreet Honig en Ronald Klekamp. Zij volgde masterclasses bij Christina Deutekom en Jard van Nes. Bij Onne van der Klashorst in Wageningen studeerde ze dispokinesiotherapie en –paedie voor musici. De dispokinese houdt zich bezig met adem- en stemproblemen van professionele musici. Yvonne Nijsten concerteert regelmatig in binnen- en buitenland. Ze is muziekpedagoge in zang, piano en dispokinesiologie, verzorgt workshops zang en verleent muziektherapie aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij verleende haar medewerking aan diverse CD opnames.

Anja Hendrikx studeerde orgel, klavecimbel en katholieke kerkmuziek aan het Conservatorium van Maastricht bij respectievelijk Kamiel D’Hooghe en Remy Syrier. Later volgden masterclasses en cursussen bij onder andere Guy Bovet en Daniel Roth. Sinds 1990 is zij als kerkmusicus verbonden aan de St.Laurentiuskerk in Voerendaal. Zij treedt regelmatig op als soliste en als begeleidster. Zij is bestuurslid van de KDOV, de Katholieke Dirigenten- en Organisten Vereniging, van diverse orgelkringen en van de Stichting SOL, de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg.

Entree: 15 euro; kinderen 7 euro
Reserveren: [email protected]
Locatie: Allee 1b, Limbricht
www.salviuskerkje.nl voor de concertagenda en openstellingen Oude Salviuskerk Limbricht.

Cookieinstellingen