Gemeente start met opschonen oostelijke schootsvelden

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeenteraad heeft donderdag 30 november besloten dat er géén referendum komt over de zeven te verplaatsen volkstuinen in de oostelijke schootsvelden.

De gemeente kan nu beginnen met het opschonen van de strook grond tussen de wal en de tuinen. Zo wordt het traject vrijgemaakt voor de dubbele gracht die hier straks wordt aangelegd.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf de kant van de parkeerplaats gaan we langs de achterkant van de tuinen door. Stukje voor stukje maken we de strook vrij van begroeiing. Een gespecialiseerd bedrijf verwijdert op deskundige wijze de aanwezige asbest. En vervolgens wordt de rest van de opstallen verwijderd. Zo wordt de hele strook grond stukje voor stukje schoongemaakt.

Afzetlint

Het werkgebied wordt afgezet met een lint. Vanwege de asbestsanering mogen alleen medewerkers van het bedrijf dat de asbest verwijderd zich voorbij dit lint begeven.

Inrit werkverkeer

Voor de werkzaamheden worden graafmachines en ander zwaar materieel ingezet. Om de parkeerplaats aan de Putstraat/Kennedysingel te behouden voor bewoners en bezoekers, wordt tijdelijk een aparte in- en uitrit voor het werkverkeer aan de Pres. Kennedysingel gemaakt. Hiervoor wordt tijdelijk een stuk haag tussen de weg en het fietspad verwijderd. De bomen langs de inrit worden opgesnoeid en beschermd.

Archeologische en ecologische begeleiding

Alle werkzaamheden in de oostelijke schootsvelden vinden plaats onder archeologische en ecologische begeleiding. Zo beschermen we ons culturele erfgoed en de in het gebied aanwezige flora en fauna.

Informatiepunt

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Loop dan gerust binnen in de bouwkeet die vanaf week 49 in het werkgebied staat. Onze toezichthouder, dhr. Tom Sijstermans van ViForis, staat u graag te woord.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de voortgang van de werkzaamheden in de oostelijke schootsvelden? Abonneer u dan op de elektronische nieuwsbrief. Stuur hiervoor een email naar [email protected]. Alle achtergrondinformatie over het project vindt u hier.

Reacties

article
119849
De gemeenteraad heeft donderdag 30 november besloten dat er géén referendum komt over de zeven
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20171202/start-opschonen-oostelijke-schootsvelden/
2017-12-02T10:01:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/09/24122519/volkstuinen-oostelijke-schootsvelden-2.jpg
Oostelijke Schootsvelden, opschonen, referendum
Gemeenteberichten, Nieuws