Politie onderzoekt woningen en locatie clubavonden Satudarah

Foto: © Anke Hendrix

De politie verricht momenteel onderzoek in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen waar OMG Satudarah haar clubavonden belegt.

Dat gebeurt in het kader van een lopend onderzoek naar leden van Outlaw Motorcycle Gangs. Openbaar Ministerie en de politie in Limburg zijn in een gezamenlijke actie woensdagavond een onderzoek gestart in het genoemde pand. Daarnaast zijn doorzoekingen gestart in vijf woningen in Limburg.

De actie ging rond 22:00 uur van start en er zijn zo’n 200 politieagenten bij betrokken.

Onderzoek

Aanleiding voor de actie is een onderzoek gericht op betrokkenheid van leden van de OMG bij geweldsdelicten waaronder afpersing en bedreiging maar ook bij witwassen.

Geleen en Kerkrade

In het betreffende pand aan de Borrekuilstraat in Geleen is inmiddels een aantal personen aangehouden. Op dit moment worden alle personen die aanwezig zijn in het pand gecontroleerd. Nadat alle personen gecontroleerd zijn en het pand hebben verlaten, zal een doorzoeking starten.

De toegangs- en een aantal andere wegen naar en in de omgeving van het pand zijn afgezet.

Er werd in Geleen niet alleen een onderzoek in het betreffende pand aan de Borrekuilstraat gestart. Ook op twee andere locaties in de nabijheid van het pand in Geleen, twee locaties in Geleen-Zuid en in een woning in Kerkrade heeft de politie een doorzoeking gestart.

Resultaten

De actie is nog in volle gang en op dit moment zijn de doorzoekingen nog bezig. Er kan nog geen informatie gegeven worden over de resultaten en over het precieze aantal aanhoudingen.

Prioriteit

De aanpak van OMG’s heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

Dossier: Motorclubs

Reacties

article
120234
De politie verricht momenteel onderzoek in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen waar OMG
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20171206/politie-onderzoekt-woningen-en-locatie-clubavonden-satudarah/
2017-12-06T22:34:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2016/02/21114557/20160217-_MG_8744-Anke-Hendrix.jpg
Politie-onderzoek, Satudarah
Nieuws