Wintercircus Arlette Hanson óók toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Hoedenjonleur Michael uit Oostenrijf
Foto: © Kolja Huneck

Op 8 en 9 december aanstaande speelt het Wintercircus Arlette Hanson de nieuwe voorstelling ‘Fraaie Fratsen!’ in het Theater in Kerkrade.

Bijzonder aan de voorstelling van zaterdag 9 december is dat deze ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.

Pretpark

Fraaie Fratsen! is de 39e productie van Wintercircus Arlette Hanson en beleeft in Kerkrade haar première voor de Benelux. Op het toneel staat een compleet pretpark. De medewerkers van Fratsenland nemen je mee in hun belevenissen tijdens dit vrolijke en verrassende circusspektakel. Er zijn onder andere handstanden op botsauto’s, ondeugende geiten, vertederende teckels en spectaculaire luchtacrobatiek.

Blindentolken

Dankzij Stichting Komt het Zien! is de voorstelling op 9 december om 14:00 uur ook te bezoeken door publiek met een visuele beperking. Vanaf 13.00 uur kunnen blinden en slechtzienden op ‘het voelplein’ onder andere het decor op schaal, rekwisieten en kostumering van artiesten tasten.

Enthousiaste blindentolken vertellen tijdens de voorstelling alles wat er te zien is. De visueel beperkten, die samen met het reguliere publiek in de zaal zitten, horen dit verslag via een draadloze koptelefoon. Andere toeschouwers merken hier niets van. Hiermee kunnen blinden en slechtzienden samen met vrienden, familie en kennissen ook genieten van een theatervoorstelling.

Kaarten zijn te koop via www.plt.nl.

Voor meer informatie over Wintercircus Arlette Hanson kunt u terecht op www.wintercircus.nl. Op www.komthetzien.nl leest u alles over de voorstelling die toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.

Reacties

article
120187
Op 8 en 9 december aanstaande speelt het Wintercircus Arlette Hanson de nieuwe voorstelling ‘Fraaie
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20171206/wintercircus-toegankelijk-blinden-slechtzienden/
2017-12-06T18:09:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/12/06134806/hoedenjonleur-michael-uit-oostenrijf-foto-Kolja-Huneck.jpg
Arlette Hnson, blinden en slechtzienden, circusvoorstelling
Nieuws