Koninklijke onderscheiding voor de heer Laurens Schumacher

Foto: Pipodinoke [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

Burgemeester Sjraar Cox reikte op vrijdag 15 december een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Laurens Schumacher.

Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als adjunct directeur van de Jan van Eyck Academie Maastricht.

Na 35 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Jan van Eyck academie te Maastricht, neemt de heer Laurens Schumacher afscheid. De meest recente functies die hij heeft bekleed waren die van adjunct-directeur en lid van het college van bestuur.

De heer Schumacher heeft naast deze functies nog andere functies op voortreffelijke wijze binnen deze organisatie vervuld. Mede dankzij zijn inzet kon de Jan van Eyck academie tot een gerenommeerde organisatie uitgroeien.

Daarnaast vervulde Laurens Schumacher meerdere bestuursfuncties binnen de kunstsector. Zijn inzet voor talentontwikkeling en vernieuwing was hierbij opvallend. Bovendien heeft hij op het gebied van de kunst diverse initiatieven ontplooid, zoals de oprichting van een wereldwijde netwerkorganisatie voor kunstenaars genaamd ‘Res Artis’, waarvan hij zelf geruime tijd bestuurslid was. Hij was mede initiator van het vaktijdschrift KM (Kunstenaars Materiaal) en onder meer bestuurslid van de Werner Mantz stichting, de Stichting Charles Nypels, de Stichting Studentenhuisvesting Maastricht en de stichting Ragen (een organisatie die vernieuwende kunstprojecten organiseert).

Hij is onder meer ook bestuurslid geweest van de Stichting Intro in situ, de Stichting IHOL en de stichting Choc-Art. Verder is hij in zijn eigen woonplaats ook als vrijwilliger actief. Onder meer als collectant voor de kankerbestrijding en de carnavalsvereniging. Ook is hij adviseur van diverse muziekgezelschappen.

Laurens Schumacher is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Cookieinstellingen