Sjpassie zet roemruchte Sieskesbal op de kaart

Perr Schuurs, wethouder Leon Geilen, Melanie Meulenberg en Bart en Angelique Janssen openen Sjpassie
Perr Schuurs, wethouder Leon Geilen, Melanie Meulenberg en Bart en Angelique Janssen openen Sjpassie
Foto: SGN

Zaterdagmiddag werd op de Limbrichterstraat in Sittard de nieuwe lunchroom Sjpassie officieel geopend door onder meer wethouder Leon Geilen, medewerkster Melane Meulenberg en Fortuna Sittard-captain Perr Schuurs.

Voor een kop koffie of thee, gebak, een lekker belegd broodje en een heerlijke kop soep kunt u vanaf dinsdag 19 december terecht op de Limbrichterstraat 5, vlakbij de Markt.

In de watten

Sjpassie wordt geleid door Bart en zijn partner Angelique Janssen. De naam Sjpassie – een samentrekking van passie en ‘sjpas’, het Sittardse woord voor plezier – geeft aan wat men wil uitstralen. Bij Sjpassie schept men er plezier in om met hart en ziel een smakelijke lunch te verzorgen en te serveren. Daarbij vindt men het belangrijk dat men ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol emplooi kan bieden. Angelique: “Al 15 jaar werk ik bij Pergamijn, de voormalige Pepijn & Paulus Stichting. Het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking doe ik al jaren vol enthousiasme. Nu, vlak na mijn 38e verjaardag, is het tijd voor een nieuwe uitdaging: het met Zittesje sjpass én passie runnen van een horecagelegenheid, waarin ik wil laten zien dat mensen met een beperking juist mensen met mogelijkheden zijn. Zij zullen onze gasten namelijk in de watten gaan leggen.”

Sjpassie heeft met andere woorden maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Om die reden waren bij de officiële opening zaterdag dan ook niet alleen wethouder Leon Geilen (o.a. zorg en welzijn) aanwezig, maar ook spelers van OCI-Lions (Roel Adams en Jeroen Roefs) en Fortuna Sittard (Perr Schuurs en Jorrit Smeets), sporters van twee belangrijke sportverenigingen die naast het nastreven van hun sportieve doelstellingen zich ook bewust zijn van hun maatschappelijke positie en die het belangrijk vinden dat iedereen een kans krijgt om op zijn niveau mee te doen.

De terugkeer van de Sieskesbal

Wat veel Sittardenaren deugd zal doen is de terugkeer van de befaamde Sieskesbal. Bart is een kleinzoon van de voormalige uitbater van een bij oudere Sittardenaren ongetwijfeld bekend café uit vroeger tijden: café ’t Sieske aan de Rijksweg Zuid in Sittard (waar tegenwoordig dansschool Clara Lamar zit). Een van de zaken waar ’t Sieske naast de unieke sfeer beroemd om was, dat was de volgens eigen – geheim – recept bereide gehaktbal. Die bal was uniek, bijzonder lekker en is sinds sluiting van ’t Sieske niet meer in een Sittardse horecagelegenheid te proeven geweest. “Maar dat gaat binnenkort dus veranderen,” zegt Bart. “De legendarische Sieskesbal zal binnenkort bij Sjpassie op de lunchkaart prijken.” Ook dat is een bezoek aan Sjpassie meer dan waard.

Overigens bestaan er plannen om contacten te onderhouden met zorgboerderij de Ophovenerhof, waar aan mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding wordt geboden. Bart: “Ik kan me voorstellen dat we een aantal producten die door de zorgboerderij worden gemaakt en verkocht (denk aan brood, vlaaien, fruitsappen en jam) ook hier gaan aanbieden.”

Cookieinstellingen