Speld van Verdienste voor zuster Ingnatia

stichting Katholieke Tamil Zielzorg Bisdom Roermond
stichting Katholieke Tamil Zielzorg Bisdom Roermond
Foto: beeldcitaat Google

Burgemeester Sjraar Cox reikte op zaterdag 16 december tijdens de jaarlijkse kerstviering van de Tamilgemeenschap een gemeentelijke onderscheiding uit aan mevrouw M.J.P. Crijns (zuster Ignatia).

Zuster Ignatia heeft zich meer dan vijfentwintig jaar intensief ingezet voor de Tamilgemeenschap in onze regio. Zij heeft ervoor geijverd dat er permanent zusters beschikbaar waren, die zich richtten op de Tamilvluchtelingen die in de tachtiger jaren naar ons land kwamen. Bovendien zorgde zij ervoor dat de Tamils konden beschikken over een eigen centrum (het Katharinahuis). Daar konden zij onder meer terecht voor taallessen, maar ook met vragen en problemen.

Zuster Ingnatia zocht steeds samenwerking met andere organisaties en vroeg aandacht voor de Tamils door het houden van lezingen. Daarbij werkte ze nauw samen met de stichting Katholieke Tamil Zielzorg Bisdom Roermond. Ze leverde een belangrijke bijdrage aan een goede integratie van deze groep binnen de Nederlandse samenleving en bleef daarbij voldoende aandacht houden voor de eigen cultuur van de Tamils.

Cookieinstellingen