Donaties maken een groot verschil

Maurice Maes geflankeerde door de Èngele Moniqe en Jolanda.
Maurice Maes geflankeerde door de Èngele Moniqe en Jolanda.
Foto: © Harry Schmeits

In een tijd dat de ogen zijn gericht op de L1-voedselbankactie is het goed dat er ook aandacht blijft bestaan voor een lokaal initiatief dat mensen in moeilijkheden een helpende hand reikt.

We doelen dan natuurlijk op de Èngele van Zitterd-Gelaen. Al sinds ruim een jaar voor de officiële oprichting in 2014 van de stichting zijn de Èngele actief voor mensen die door omstandigheden even helemaal aan de grond zitten. En omdat er nog altijd een wachtlijst voor de Voedselbank bestaat is het wel zo prettig als deze mensen in hun eerste levensbehoeften kunnen worden voorzien.

In december komen bij de Èngele heel veel bruikbare spullen binnen. Naast kleding, schoenen, speelgoed en boeken zitten daar gelukkig ook heel veel lang houdbare voedingsmiddelen bij, want na de jaarwisseling droogt de stroom aan voedselgiften snel op. Een voedselvoorraad is dan ook noodzakelijk om acuut hulpbehoevenden ook in de komende maanden van een voedselpakket te kunnen voorzien. De stichting is namelijk volledig afhankelijk van de gulle gaven van particulieren en het bedrijfsleven en draait op de inzet van vrijwilligers.

Een van de gulle gevers kwam maandag een cheque overhandigen: Maurice Maes, uitbater van het bekende restaurant ’t Kleine Verschil in Oud-Geleen, doneerde een bedrag van 500 euro aan de Èngele. Het is niet de eerste keer dat het restaurant iets voor de Èngele doet. In 2014 werkte ’t Kleine Verschil al mee aan een benefietweekend ten bate van de Èngele. Maurice: “Dit project dragen we een warm hart toe”. Maar dat geldt ook voor ’t Glanerbloempje, want ook dat initiatief ontving een donatie van ’t Kleine Verschil.

“Donaties als deze van ’t Kleine Verschil maken voor ons én voor de ontvangers van voedselpakketten een heel Groot Verschil”, zeggen de Èngele Jolanda en Monique. “Dankzij geldelijke donaties zijn we in staat om de voedselpakketten zo nu en dan ook aan te vullen met verse artikelen zoals vlees, groenten en fruit.”

De Èngele van Zitterd-Gelaen zijn te bereiken op het adres Pastoor Jacobsstraat 6a in Sittard. U kunt hen telefonisch bereiken via 0619572732 (Monique Zandkuijl-de Jong) en per e-mail via [email protected].

» Website
» Facebookpagina

Cookieinstellingen