Getuigenoproep via Facebook van mishandeling meisje bij Ligne

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Een vrouw heeft op haar Facebookpagina een bericht geplaatst naar aanleiding van een ernstig incident dat zou zijn begonnen op of in de nabijheid van de overdekte ijsbaan op de schootsvelden in Sittard en dat zich daarna verplaatste naar Ligne.

De vrouw vertelt dat zij zondagmiddag rond 17:00 uur ter hoogte van de vestiging van Subway aan de Wolf en Hertzdahlstraat in Ligne er getuige van was dat een meisje werd mishandeld door een groep jongeren in de leeftijd van naar schatting 13 tot 16 jaar. Het meisje zou met een voorwerp in haar gezicht geslagen zijn en ook herhaaldelijk tegen haar slaap zijn geslagen. Er werd Cola over haar heen gegooid en een van de belagers knipte een stuk van haar haren af. De getuige schoot het slachtoffer te hulp en wist het meisje van haar belagers te ontzetten.

In het bericht dat de vrouw op Facebook plaatste vraagt zij de aandacht van ouders met kinderen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar die zondagmiddag rond 17:00 uur met een groep van een tiental leeftijdgenoten bij de schaatsbaan op de schootsvelden bij Ligne waren. Ze plaatste haar oproep, die als snel veelvuldig (ruim 3000 keer) werd gedeeld, omdat ze niet wil dat de groep zomaar wegkomt met deze mishandeling.

Het bericht leverde al snel een hoop informatie op waar het slachtoffer verder mee kan.

Het slachtoffer heeft gezegd aangifte van mishandeling te zullen doen. Mensen die getuige waren van de gebeurtenissen of weten wie de daders zijn kunnen dat doorgeven aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Cookieinstellingen