PVV komt in drie Limburgse gemeenten met lokale lijst

Foto: Ziko - CC BY-SA 3.0 - uitsnede van origineel

De PVV dingt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart in Limburg mee naar raadszetels in Venlo, Maastricht en Sittard-Geleen.

In totaal doet de PVV in 30 Nederlandse gemeenten mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee wordt de wens van PVV-leider Wilders maar voor de helft gehaald. Wilders wilde in 60 gemeenten aan de verkiezingen meedoen. Dat die doelstelling niet wordt gehaald komt vooral omdat de partij moeite heeft met het vinden van voldoende geschikte kandidaten voor de kieslijsten.

In Limburg neemt de PVV in drie gemeenten deel aan de gemeenteraadsverkiezingen: Venlo, Maastricht en Sittard-Geleen. Lijsttrekker in Sittard-Geleen wordt Robert Housmans uit Born.

Housmans zat eerder in de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Eerst voor Trots op Nederland, daarna voor Focus en vervolgens voor de Stadspartij. In 2015 was hij actief als raadscommissielid voor de Stadspartij. Hij brak met die partij toen hij voor de PVV meedeed aan de verkiezingen voor Provinciale Staten. Daar werd hij na de afgang van Michael Heemels fractieleider.

Welke namen er behalve die van Housmans op de kandidatenlijst voor Sittard-Geleen komen te staan is nog niet bekendgemaakt.

Cookieinstellingen