Bevolking Sittard-Geleen met 3,2 promille gedaald

Foto: CC0 via Pixabay

De Nederlandse bevolking is in 2017 met ongeveer 100.000 inwoners gegroeid. Maar in 99 van de 388 Nederlandse gemeenten nam het aantal inwoners af.

In vrijwel al deze gemeenten overleden meer mensen dan er baby’s werden geboren. Enkele kleinere gemeenten rond de vier grote steden kregen er naar verhouding de meeste inwoners bij. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers over de eerste elf maanden van 2017.

De meeste van de gemeenten met een afnemend inwoneraantal liggen in de grensgebieden. Veel Limburgse gemeenten kampen dan ook met teruglopende inwoneraantallen. In Sittard-Geleen bedroeg de krimp het afgelopen jaar 3,2 promille. Het sterkst daalde het inwoneraantal in de gemeente Gulpen-Wittem: daar daalde het aantal inwoners met maar liefst 7,46 promille. Buurgemeenten Eijsden Margraten en Vaals zagen daarentegen hun inwoneraantallen flink groeien met respectievelijk 10,2 en 17,1 promille. In Maastricht bedroeg de groei 2,57 promille en in Meerssen 0,58 promille. Ook in Roermond, Venlo, Bergen en Horst aan de Maas groeide het aantal inwoners.

Overigens was de bevolkingsdaling in Limburg in de meeste gevallen minder sterk dan in andere provincies met gebieden met bevolkingskrimp.

Cookieinstellingen