Prijsuitreiking Fietsverlichting laat je zien wedstrijd

Met het afnemen van het aantal lichturen per dag werd het de afgelopen maanden weer tijd om aandacht te besteden aan de fietsverlichting…

Zo ontwierpen leerlingen van 14 middelbare scholen in Limburg de afgelopen maanden zelf een campagneposter met als doel hun leeftijdsgenoten (en anderen) te overtuigen hun fietsverlichting aan te doen. Op 18 januari aanstaande wordt de provinciale winnaar bekend gemaakt door gedeputeerde Eric Geurts in congrescentrum het Forum in Roermond.

In Limburg worden al enkele jaren middelbare scholieren ingezet om de fietsverlichtingscampagne te ontwerpen. Zij vormen de grootste groep die in de donkere maanden op de fiets zit. In een lesopdracht gaan tweedeklassers zelf aan de slag om een campagneposter te maken. Hier is een wedstrijd aan verbonden. Per regio wordt een winnaar voor de beste poster gekozen. De regiowinnaars gaan strijden voor de winnende poster. De winnende inzending wordt in het nieuwe jaar ingezet als basis voor de campagnemiddelen. En de beste inzending wint een klassenuitje naar Movie Park Duitsland.

Daarnaast werd ook in Limburg actie gevoerd om de zichtbaarheid van fietsers te verbeteren Resultaten uit voorgaande jaren laten zien dat het gebruik van de fietsverlichting hierdoor met sprongen vooruit gaat en daarmee de verkeersveiligheid van deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers wordt vergroot. Er vonden fietscontroles plaats op de scholen en de politie controleerde extra op de fietsverlichting van scholieren.

In november 2017 kwam de jury bij elkaar om zich over alle posters te buigen. In de jury namen deel vertegenwoordigers van politie, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, Veilig Verkeer Nederland, coördinatoren van de Regionale Mobiliteitsoverleggen en natuurlijk ook 3 leeftijdsgenoten van de wedstrijddeelnemers (van HET College in Weert).

De vijf genomineerde posters per regio zijn:

  • Regio Maastricht-Heuvelland – Bonnefantencollege uit Maastricht
  • Regio Noord Limburg – het Wildveld uit Venlo
  • Regio Parkstad Limburg – Het Broeklandcollege uit Hoensbroek
  • Regio Sittard-Geleen – DaCapo College Praktijkonderwijs uit Geleen
  • Regio Midden Limburg – Praktijkonderwijs uit Roermond

Klik op de foto boven dit bericht om de genomineerde posters te bekijken.

De beste poster van Limburg wordt op 18 januari bekend gemaakt. Vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur zal dan in Congrescentrum Het Forum in Roermond de Prijsuitreiking plaatsvinden.

De verlichtingsactie is een samenwerking van Veilig Verkeer Nederland, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), het Regionaal Mobiliteitsoverleg (RMO) Noord-Limburg, het RMO Weert-Roermond, het RMO Parkstad, het RMO Sittard-Geleen, het RMO Maastricht-Heuvelland, het verkeershandhavingsteam Politie Limburg en de scholen in het voortgezet onderwijs.

Cookieinstellingen