Voorstanders juichen groei luchthaven toe en starten petitie

Foto: Neplev (CC BY-SA 3.0)

Telkens als er ontwikkelingen op Maastricht Aachen Airport zijn die mogelijk meer bedrijvigheid ‘en dus’ overlast opleveren voor de omgeving komen actievoerders in actie tegen de plannen.

Dat is al vele tientallen jaren het geval en dus ook nu weer, nu de luchthaven toestemming heeft gekregen om de maximale lengte van de startbaan te gebruiken.

Maar nu is er ook een ander geluid te horen, namelijk dat van een groep mensen die volledig achter verdere groei van de luchthaven staan. Zij zijn gestart met een petitie, omdat zij vinden dat het tijd wordt dat bekend wordt hoeveel duizenden voorstanders het vliegveld heeft. “Enkel een tiental tegenstanders krijgt continue media-aandacht met onjuiste uitspraken en feiten waarbij het vliegveld wordt bekritiseerd en zwartgemaakt terwijl de overgrote meerderheid aan voorstanders nimmer wordt gehoord,” zo vinden zij.

Volgens de opstellers van de petitie is het vliegveld belangrijk voor onze provincie. “Het vliegveld brengt onder andere steeds meer werkgelegenheid, veel mensen vertrekken er vandaan op vakantie, het vliegveld dient als logistiek knooppunt en maakt daarnaast in de nabije toekomst als hub – connectie met grote internationale luchthavens – de kans om internationale evenementen naar Limburg te halen vele malen groter.”

Daarom vragen de opstellers voorstanders ervan de petitie te ondertekenen. “Het wordt tijd om de grote positieve steun aan ons vliegveld eens kenbaar te maken,” zo stellen zij.

Reacties

article
122902
Telkens als er ontwikkelingen op Maastricht Aachen Airport zijn die mogelijk meer bedrijvigheid ‘en dus’
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180112/voorstanders-juichen-groei-luchthaven-toe-en-starten-petitie/
2018-01-12T10:08:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2015/10/02123943/luchthaven-maa-beek-maastricht-622x350.jpg
luchthaven, MAA, Maastricht Aachen Airport, petitie
Nieuws