Lokaal Belang stopt, Fred den Rooijen op lijst CDA

Foto: EMP News

Vandaag maakte fractieleider van Lokaal Belang Fred den Rooijen bekend dat de partij niet zal deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De partij maakt de huidige raadsperiode af en houdt daarna op te bestaan. Fred den Rooijen en burgercommissielid Jos Dukers stappen vervolgens samen over naar het CDA en staan dan ook bij die partij op de kieslijst. Raadslid voor Lokaal Belang José Moltmaker heeft besloten niet mee te gaan naar het CDA en ook geen overstap te willen maken naar een andere partij. Zij zegt de lokale politiek vaarwel. Moltmaker kwam in 2016 in de gemeenteraad nadat Jan-Willem Pieters om privéredenen zijn raadszetel voor de VVD opgaf. Zij kreeg daarmee recht op de vrijkomende zetel en omdat ze inmiddels geen lid meer was van de VVD sloot zij zich aan bij Lokaal Belang.

Fred den Rooijen werd in 2014 in de raad gekozen als lid van de Stadspartij, die toen 4 zetels haalde. Kort na de verkiezingen viel de raadsfractie van de Stadspartij uiteen. Alleen Ton Raven bleef daarin achter. John Hanbeukers (inmiddels gestopt) stapte over naar het CDA en Fred den Rooijen en Wil Krekels gingen verder als Lokaal Belang. Na de zomer van 2014 sloot ook Krekels zich aan bij het CDA en ging Den Rooijen met Lokaal Belang verder als eenmansfractie, om in 2016 gezelschap te krijgen van José Moltmaker. Daarvoor, in 2015, zocht het gob toenadering tot Lokaal Belang met het oog op de verkiezingen van 2018. Waarom die toenadering volgens Den Rooijen tot niets heeft geleid hoort u in onderstaand interview, dat EMP News op de dag van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente met Fred den Rooijen had.

Cookieinstellingen