Brilliant Business Awards uitgereikt op Chemelot

Foto: SGN

Maandagavond werden in Center Court op de Chemelot Campus voor het oog van ruim 300 belangstellenden voor het eerst de Brilliant Business Awards uitgereikt.

Het betreft ondernemersprijzen voor bedrijven in drie verschillende categorieën uit de gemeenten Stein, Beek en Sittard-Geleen. De Brilliant Business Awards zijn dan ook een initiatief van deze drie gemeenten, die daarmee willen onderstrepen dat deze regio behoorlijk wat in huis heeft: een sterke economie en een flexibel en innovatief bedrijfsleven. “En daar mogen we trots op zijn”, zo zei burgemeester Sjraar Cox voorafgaand aan de bekendmaking van de prijswinnaars.

Er waren drie prijzen te winnen: de parel, de robijn en de diamant. De jury had het er vanzelfsprekend niet makkelijk mee. Alle genomineerde ondernemers – drie per categorie – waren even gedreven en enthousiast. Daarbij waren de bedrijven vanwege de diversiteit van hun activiteiten uiteraard moeilijk te vergelijken. Reden voor de jury van elke categorie om vooraf al te stellen dat eigenlijk iedereen winnaar was en dat er nou eenmaal één als zodanig moest worden aangewezen. “Details gaven de doorslag”.

De Parel komt toe aan de meest klant- of servicegerichte onderneming in de horeca, detailhandel of dienstverlening. Van de drie genomineerden – Cayboo (bamboeproducten) uit Sittard, Els Jacobs Uitvaartonderneming uit Beek en Brouwerij de Fontein uit Stein – ging laatstgenoemde met de prijs naar huis.

De Robijn is bedoeld voor een jong bedrijf – opgericht na 1 januari 2015 – dat in haar korte bestaansperiode een stevige groei heeft doorgemaakt, een belangrijke speler in de markt is geworden en potentieel heeft voor de toekomst. De prijs ging naar Bie Bijen Dierenartsen uit Beek. De andere genomineerden in deze categorie waren GooFra Optics (ontwikkelaar van technologieën om de samenstelling van materialen te kunnen meten) uit Geleen en LEDsgoforthebest (specialist in LED-verlichting) uit Elsloo.

De Diamant is voor de onderneming die in de Westelijke Mijnstreek succesvol is met ideeën, ontwerpen, producten of bedrijfsconcepten en daarmee een visitekaartje is voor de regio. Nominaties waren er voor Daily Fresh Food uit Geleen, het op Maastricht Aachen Airport gevestigde Melano Jewelry en Nedlin – grootschalige wasserij voor horeca, gezondheidszorg en industrie uit Elsloo. De jury wees de Diamant toe aan Daily Fresh Food.

De bijeenkomst werd afgesloten met een toespraak van zakenvrouw Annemarie van Gaal en een informele alcoholvrije borrel.

Cookieinstellingen