Ernstig zieke Kenney uit Almelo viert carnaval in Sittard

Kenney Palmberg op de foto met vorst Marot Frits I en stadsprins León I
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De twaalfjarige Kenney Palmberg uit Almelo is ernstig ziek. Hij lijdt aan neuroblastoom, een zeldzame vorm van kanker bij kinderen.

Hij is daarvoor in behandeling in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, waar hij start met een geheel nieuwe therapie om deze kwaadaardige vorm van kanker te bestrijden.

Dit weekend zijn zijn zorgen even naar de achtergrond verdwenen, want hij viert carnaval … in Sittard, de plaats waar zijn moeder, Rosie de Bakker, werd geboren. Hij heeft genoten van ’t Kanon van ’t Balkon en kon maandag tijdens het Tröötrkonkoer opnieuw zijn hart ophalen, want Kenney is volgens zijn moeder een enorme fan van Trööt in de Gööt. En om het feest helemaal compleet te maken ging hij samen met stadsprins León I en vorst Marot Frits I op de foto.

Behalve van carnaval houdt Kenney ook van autoracen. Hij is een fervent kartrijder en scheurt graag rond op het kartcircuit van Oldenzaal. Zijn idool is – uiteraard – Max Verstappen.

Meer informatie over Kenney en over neuroblastoom komt u te weten in onderstaande Youtube-video van het NOS Jeugdjournaal van 22 maart 2017.

Reacties

article
125870
De twaalfjarige Kenney Palmberg uit Almelo is ernstig ziek. Hij lijdt aan neuroblastoom, een zeldzame
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180213/ernstig-zieke-kenney-almelo-viert-carnaval-sittard/
2018-02-13T13:04:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/02/12233714/kenney-palmberg.jpg
Kenney, neuroblastoom
Carnaval, Nieuws