Restaurant Apotheek nu officieel open

Wethouder Noël Lebens, Lisanne Beckers en Joël Maassen
Wethouder Noël Lebens, Lisanne Beckers en Joël Maassen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het heeft enige tijd geduurd en – wat de verbouwing betreft – behoorlijk wat doorzettingsvermogen gevraagd, maar dan heb je ook wat: restaurant Apotheek.

Zaterdagavond vond in besloten kring de officiële opening plaats, maar vanaf Aswoensdag werd al proefgedraaid. Wethouder Noël Lebens feliciteerde uitbaters Lisanne Beckers en Joël Maassen met hun ideeën, hun doorzettingsvermogen en het resultaat: een eigentijdse en sfeervolle horecazaak in de voormalige apotheek Timmers op de hoek van de Walstraat en de Limbrichterstraat in hartje Sittard.

De oude apothekerswinkel is qua inrichting grotendeels in ere gehouden en daarachter werd een nieuwe lichte restaurantruimte gebouwd.

Uitbaters Joël Maassen en Lisanne Beckers hebben er samen met ontwerper Koen Savelkoul een fraaie zaak van gemaakt. Mooie oude elementen zijn behouden gebleven. In de nieuwe restaurantruimte tref je op een speelse manier verwijzingen aan naar het apothekersverleden door tot hanglampen omgebouwde apothekersflessen en als versiering gebruikte reageerbuisjes.

restaurant Apotheek
Lisanne Beckers en Joël Maassen

Joël en Lisanne wilden een horeca-concept dat net een beetje anders is en gaan dat in hun nieuwe zaak realiseren. Binnen restaurant de Apotheek is diversiteit van groot belang. “Persoonlijke ontwikkeling, kansen bieden aan iedereen, de beleving én heerlijk eten, dat vinden we belangrijk”, zo zeggen zij op hun website.

Je kunt er terecht voor een lekkere kop koffie of thee, Griekse yoghurts, diverse soepen, lekkere lunchgerechten, broodjes en salades. En een goed getapt glas bier, wijn of fris behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Daarbij biedt restaurant Apotheek aan mbo-horecastudenten de gelegenheid om alvast ervaring op te doen. Ook enthousiastelingen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden een werkplek in restaurant Apotheek. Zij worden begeleid door hbo-studenten die daarmee dan ook weer werkervaring opdoen.

Restaurant Apotheek is van dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Op maandag en op niet-koopzondagen is restaurant Apotheek gesloten.

Restaurant Apotheek is weliswaar een dagzaak, maar ’s avonds met een gezelschap vergaderen of dineren behoort – op afspraak – ook tot de mogelijkheden.

Restaurant Apotheek
Limbrichterstraat 68, 6131 EE Sittard
Telefoon 06-22 850 793
e: [email protected]
w: restaurant-apotheek.nl
Open: dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondag van 10:00-18:00 uur

restaurant Apotheek

Cookieinstellingen