SP: Gemeente moet gezin ziek kind zo nodig ondersteunen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Naar aanleiding van de sluiting van de verpleegafdeling van Kindergeneeskunde in de locatie Sittard-Geleen van het Zuyderland ziekenhuis doet de SP een oproep aan het College van B&W van Sittard-Geleen.

Met ingang van 21 februari is de verpleegafdeling verplaatst naar de locatie Heerlen. De SP-fractie van de gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft daar grote moeite mee.

“Wij weten dat het gemeentebestuur hier geen zeggenschap over heeft en dat deze plannen al jaren in de maak waren. Toch zijn we door dit bericht overvallen en willen aangeven hier groot bezwaar tegen te hebben”, zo laat fractieleider Ivo Tillie het College weten.

De SP twijfelt niet aan de kwaliteit van de zorg, maar voor de familie, vriendjes en vriendinnetjes wordt het wel moeilijker om dagelijks deze zieke kinderen bij te staan. Daarnaast moet ook het personeel van de afdeling in Geleen – met dank aan de marktwerking – verhuizen naar Heerlen.

Omdat er geen weg terug meer is vraagt de SP het College om er alles aan te doen de praktische problemen die hierdoor voor inwoners van onze gemeente kunnen ontstaan op te lossen. Zieke kinderen hebben hun familie, vriendjes en vriendinnetjes immers hard nodig om sneller te herstellen.

Daarom zou de SP graag zien dat – in het geval het sociaal netwerk van een gezin onvoldoende is om het gezin tijdens de ziekte van een kind te ondersteunen – direct actie wordt ondernomen om de praktische problemen op te lossen, zodat de ouders hun kind in het ziekenhuis in Heerlen bij kunnen staan. Wanneer een kind uit de gemeente Sittard-Geleen wordt opgenomen in het ziekenhuis in Heerlen moeten de ouders worden geïnformeerd dat zij desgewenst hulp en ondersteuning van de gemeente kunnen krijgen bij het regelen van praktische zaken.

Cookieinstellingen