Tientallen Pinkpopfans trotseerden ijskoude nacht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanochtend om 10:00 uur exact barstte de kaartverkoop los voor de 49e editie van popfestival Pinkpop, dat van 15 tot en met 17 juni wordt gehouden.

Afgelopen woensdag maakte Pinkpopbaas Jan Smeets – op een drietal acts na – de line-up van het festival bekend in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Zowel voor de deur van Buro Pinkpop aan de Mauritslaan in Geleen als voor die van Music Machine aan de Paardestraat in Sittard bivakkeerden afgelopen nacht ondanks de snijdende kou enkele tientallen mensen die vandaag na 10:00 uur hun kaartje voor Pinkpop wilden kopen. Ze waren goed toegerust om de koude nacht te weerstaan. Zo verrees voor de deur van Buro Pinkpop een klein kamp van partytenten, compleet met verwarmingselementen. Tevens waren daar toiletten geplaatst en waren twee medewerkers van het Rode Kruis stand-by voor het geval iemand medische hulp nodig had.

In Sittard werden de wachtenden een uurtje voordat de verkoop startte getrakteerd op een straatoptreden van Walden.

https://www.facebook.com/100009318585901/videos/1999325660388034/?id=100009318585901

Vooraf werd een langere rij wachtenden dan normaal verwacht omdat er dit jaar minder verkooppunten voor Pinkpoptickets zijn, maar die verwachting kwam niet uit. Of dat kwam door de kou of omdat de kaarten dit jaar flink in prijs zijn gestegen is afwachten. De rij in Sittard was dan ook kort na elven opgelost. Er zijn dus nog kaarten te verkrijgen.

Cookieinstellingen