Eerlijk Winkelen project 2018 van start gegaan

Leerlingen van Basisschool Overhoven hebben het Eerlijk Winkelen project 2018 afgetrapt. Na eerdere succesvolle edities in 2016 en 2017 wordt dit project voor de derde keer georganiseerd.

Het Eerlijk winkelen project vindt plaats in het centrum van Sittard en is een initiatief van de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen en NICEway en wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Centrummanagement Sittard.

Het Eerlijk Winkelen Project hangt samen met de Eerlijk Winkelen app. In deze landelijke app is een bundeling te vinden van duurzame winkels in stadscentra, waaronder die van Sittard. De winkels die hierin zijn opgenomen hebben een aanbod aan fairtrade, biologische, tweede hands of lokaal geproduceerde producten. Het Eerlijk Winkelen Project brengt basisschoolleerlingen uit Sittard-Geleen in contact met deze duurzame winkels door ze een gevarieerde projectochtend aan te bieden.

Verschillende van de winkeliers die te vinden zijn in de Eerlijk Winkelen app werken mee aan het Eerlijk Winkelen project en organiseren een korte workshop of presentatie voor de leerlingen. Deze wordt vooraf gegaan door een gastles over Eerlijk Winkelen. Het speciale voor de leerlingen is dat deze gastles plaatsvindt bij Ernesto’s, het Mexicaanse restaurant op de Markt. Na de gastles en de workshop gaan de leerlingen in het centrum van Sittard zoeken naar de verschillende deelnemers aan Eerlijk Winkelen. De ochtend wordt afgesloten in Stadsatelier Sittard. Hier maken de leerlingen met rest- en afvalproducten een Eerlijk Winkelen object.

Sint Joep

De Eerlijk Winkelen objecten worden op 19 maart tentoongesteld in Stadsatelier Sittard, Misbroekstraat 10. Het publiek kan tijdens Sint Joep tussen 10:00-16:00 uur stemmen op de gemaakte objecten. De meeste stemmen bepalen uiteindelijk welke school deze editie van het Eerlijk Winkelen project wint en een goodie bag ontvangt. Onder de stemmers worden 3 goodie bags verloot. Aan het project verlenen de volgende winkeliers hun medewerking: Ernesto’s, Vakwerk, Flow’s Boekensteun, Van Os Delicatessen, Habbekrats, Gezondheidswinkel Balsemien, Viva La Vida, Reformhuis Smulders, Werk aan de Winkel en de Wereldwinkel.

Eerlijk winkelen maakt onderdeel uit van de gemeentelijke Global Goals Campagne. Deze Campagne geeft lokaal invulling aan de op internationaal niveau gemaakte afspraken voor een meer duurzame wereld. Het Eerlijk Winkelen Project is een voorbeeld hiervan en is een initiatief van de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen en NICEway.

Bij de foto: Leerlingen van Basisschool Overhoven zijn onder begeleiding van Nicole Geilen van NICEway in Stadsatelier Sittard druk bezig met de eindopdracht van het Eerlijk Winkelen project. (Foto Fairtrade Sittard-Geleen)

Reacties

gallery
127193
Leerlingen van Basisschool Overhoven hebben het Eerlijk Winkelen project 2018 afgetrapt. Na eerdere succesvolle edities
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180304/eerlijk-winkelen-project-2018-start-gegaan/
2018-03-04T12:07:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/03/04104736/Eerlijk-winkelen-project-foto-eindopdracht-3.jpg
Centrummanagement Sittard, Eerlijk Winkelen project 2018, Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen, NICEway
Nieuws