Basisscholen planten bomen op de Windraak

Boomfeestdag (archieffoto)
Boomfeestdag (archieffoto)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Woensdag 14 maart vindt alweer de 62e editie van de Nationale Boomfeestdag plaats. Tijdens deze dag planten maar liefst 100.000 kinderen van basisscholen uit het hele land samen zo’n 200.000 bomen en struiken.

Ook in Sittard-Geleen gaan kinderen de natuur in. Op de Windraak worden boomstruiken geplant door 140 leerlingen van groepen 6 en 7 van basisschool Loedoes uit Sittard en de basisschool in Munstergeleen.

Het doel van de Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip rondom bomen te geven. Door met de kinderen de natuur in te gaan, worden ze geïnspireerd om zelf ook hun steentje bij te dragen. Hier wordt ook aandacht aan besteed tijdens een speciale gastles op school, die wordt verzorgd door het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie.

Fietsen voor Bomen

Dit jaar wordt in de gemeente Sittard-Geleen de Nationale Boomfeestdag gecombineerd met Fietsen voor Bomen. In aanloop naar 14 maart hebben de kinderen in hun omgeving zoveel mogelijk mensen gestimuleerd om de auto te laten staan en daarmee kilometers te sparen. Met de spaaractie verdienen de kinderen de bomen die ze zelf gaan planten. Het aantal gespaarde kilometers wordt tijdens de Nationale Boomfeestdag bekend gemaakt.

Cookieinstellingen