Gemeente houdt cliëntervaringsonderzoek Wmo

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Deze maand wordt het cliëntervaringsonderzoek Wmo gehouden. Gemeenten zijn volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verplicht om jaarlijks de ervaring van hun Wmo-cliënten te meten.

Waarover gaat het onderzoek?

De gemeente wil graag weten wat inwoners, die ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo, daar van vinden. Inwoners die gebruik maken van Wmo-voorzieningen kunnen immers als geen ander aangeven hoe die voorziening voor hen heeft uitgepakt in de praktijk.

Anoniem en vrijwillig

Deelname aan het cliëntervaringsonderzoek is geheel vrijwillig. Alle informatie wordt anoniem verwerkt en kan niet worden herleid naar individuele personen. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door het Onderzoeksbureau BMC.

Hoe kunt u deelnemen?

Binnenkort worden Wmo-cliënten met een willekeurige steekproef geselecteerd. Zij ontvangen een uitnodiging met een schriftelijke vragenlijst. Het invullen van de lijst kost ongeveer tien minuten. Het is ook mogelijk om de vragenlijst digitaal in te vullen.

Cliënten kunnen iemand vragen om te helpen bij het invullen. Dat kan een familielid zijn, een buurvrouw/-man, een vriend of vriendin.

Door mee te doen, kunt u bijdragen aan verbetering van ons beleid en dienstverlening. Daarom stellen wij het zeer op prijs als u even tijd wilt vrijmaken voor het invullen van het onderzoek. Dus krijgt u een uitnodiging in de bus? Doe dan vooral mee!

De uitkomsten

Met de resultaten van het onderzoek kunnen wij effecten van ons beleid meten en waar nodig aanpassen. Op die manier kunnen we onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften van cliënten.

De uitkomsten van het onderzoek worden in juli gepubliceerd.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van het onderzoek? Neem dan contact op met team Zorg van gemeente Sittard-Geleen, tel. 046-4778841.

Reacties

article
127372
Deze maand wordt het cliëntervaringsonderzoek Wmo gehouden. Gemeenten zijn volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180307/gemeente-houdt-clientervaringsonderzoek-wmo/
2018-03-07T13:00:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2016/08/11205434/gemeentehuis-geleen-7-augustus-2016.jpg
cliëntervaringsonderzoek Wmo
Gemeenteberichten, Nieuws