PvdA wil dat iedereen kan meedenken met de gemeenteraad

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De PvdA Sittard-Geleen heeft dinsdag een nieuw platform voor alle inwoners van Sittard-Geleen gelanceerd die graag meedenken met de lokale politiek: Watvindjij.online.

Via deze nieuwe website kunnen alle inwoners van Sittard-Geleen met de nieuwe gemeenteraad meedenken.

De nieuwe gemeenteraad gaat vanaf 21 maart 2018 op een nieuwe manier werken, met meer inspraak voor inwoners. Voor die inspraak moeten inwoners dan wel naar het stadhuis komen. Een goede ontwikkeling volgens de PvdA, die wel nog aanvulling nodig heeft. Want er zijn genoeg inwoners die over een onderwerp willen meedenken, maar niet naar het stadhuis willen of kunnen komen. Daarom heeft de PvdA dit nieuwe platform ontwikkeld.

Met het platform Wat Vind Jij kan de nieuwe fractie van de PvdA in de gemeenteraad informatie uit alle uithoeken van de gemeente ophalen. Maar niet alleen de fractie van de PvdA, alle fracties in de gemeenteraad kunnen zien hoe inwoners denken over een bepaalde kwestie. Het is namelijk een voor iedereen toegankelijk platform. Door het afschaffen van het referendum door het kabinet Rutte-III, staat de manier waarop inwoners bij de politiek worden betrokken weer helemaal centraal. En in de gemeente Sittard-Geleen klinkt een luide oproep voor een transparanter bestuur. Het platform is volgens de PvdA een antwoord op al deze ontwikkelingen.

» Watvindjij.online

Cookieinstellingen