Hulp voor starters op de woningmarkt met de Starterslening 2018-2019

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

Starters op de woningmarkt die een woning willen kopen in de gemeente Sittard-Geleen komen in aanmerking voor een starterslening.

Deze lening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde wijze nét dat beetje extra te lenen. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van uw eerste huis en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen, volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierdoor wordt het voor starters minder moeilijk om een passende koopwoning te kopen.

Bovendien helpt de lening de doorstroom op de lokale woningmarkt te stimuleren. Sinds de invoering in 2015 is de starterslening in onze gemeente ongekend populair. De gemeente Sittard-Geleen en Provincie Limburg hebben daarom besloten de startersregeling te verlengen tot en met 2019. De gemeente verstrekt startersleningen via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. De aanvraagset voor de Starterslening kan worden afgehaald bij de receptie in de Stadswinkel te Geleen.

» Meer informatie

Cookieinstellingen