Sittard-Geleen neemt het estafettestokje ‘samen dementievriendelijk’ over

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

Op vrijdag 9 maart nam gemeente Sittard-Geleen het estafettestokje over in de campagne Samen maken we Limburg dementievriendelijk.

De gemeente vindt het belangrijk om het thema dementie op de kaart te zetten. Dementie wordt volksziekte nummer 1. Iedereen krijgt er mee te maken. In familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel, of op het werk. Dat is soms zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en hun naasten zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen en van het leven kunnen genieten.

Iedereen kan dementievriendelijk worden

Bent u al dementievriendelijk? Of wilt u ook dementievriendelijk worden? Kijk dan eens op www.dementievriendelijk.nl. U vindt hier meer informatie over dementie en u kunt een online training volgen: GOED omgaan met dementie. In deze training doorloopt u vier situaties waarin iemand met dementie uw hulp goed kan gebruiken.

Initiatief

De campagne is onderdeel van Deltaplan Dementie en een gezamenlijk initiatief van onder meer Alzheimer Nederland, het ministerie van VWS en PGGM om Nederlanders bewust te make van de impact van dementie. Het doel is dat mensen dementie niet alleen kunnen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of zijn of haar mantelzorger.

Doe dus de training en help ook mee Limburg (en Nederland) dementievriendelijk te maken!

Reacties

article
127581
Op vrijdag 9 maart nam gemeente Sittard-Geleen het estafettestokje over in de campagne Samen maken
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180309/sittard-geleen-neemt-estafettestokje-samen-dementievriendelijk/
2018-03-09T18:17:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2015/05/civilian-service-63616-dementie-ouderen-ouderenzorg.jpg
Alzheimer, dementievriendelijk
Gemeenteberichten, Nieuws