Geleens talent wil sportieve revanche op EK Jeugd in Denemarken

Foto: CC0 via Pexels

De 17-jarige Mike Bergmann uit Geleen reist vrijdag 23 maart met het Nederlands bowlingteam naar Aalborg voor deelname aan de Europese jeugdkampioenschappen.

Voor Bergmann wordt het alweer zijn vierde EK Jeugd, waarmee hij de meest ervaren jongen van het Nederlands team is.

Revanche

Het was 2015 toen Bergmann voor het eerst bij de EKJ-selectie zat die in Leipzig de strijd aan ging met de Europese top. Het talent deed daar de nodige ervaring op, waar hij in 2016 de vruchten van plukte: In Reykjavik behaalde Bergmann brons in zowel het Team Events als het Doubles Event. Dat hij vorig jaar vanuit Finland met lege handen thuiskwam was best even slikken en daarom zint Bergmann nu op revanche.

Trainen doet Bergmann daarom zoveel als hij kan, in Stardust Bowling Sittard, waar hij samen met zijn persoonlijke trainer Patrick Schatteman kan beschikken over de nieuwste technieken op het gebied van bowlingtraining.

Verschillende events

Het Nederlands team, dat bestaat uit vier jongens en vier meisjes, speelt in Aalborg verschillende events. Er wordt maandag 26 maart begonnen met het Doubles Event, daarna volgen het Team Event en het Singles Event. De beste 24 jongens en beste 24 meisjes sluiten het EKJ op zondag 1 april af met het Masters Event. Het team wordt gecoacht door Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong.

Cookieinstellingen