Kieskompas toont verschillen en overeenkomsten tussen partijen

Foto: SGN

Wilt u weten hoe de partijen die in Sittard-Geleen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart denken over actuele lokale onderwerpen dan kunt u natuurlijk alle partijprogramma’s doorspitten en vergelijken.

De website Kieskompas.nl maakt het u op dat gebied een stuk eenvoudiger. Op het terrein van bestuur, veiligheid, economie & financiën, energie & milieu, sociale zaken & zorg, cultuur en onderwijs & sport leest u daar hoe de partijen denken over actuele lokale politieke onderwerpen.

Uit het Kieskompas van de gemeente Sittard-Geleen blijkt bijvoorbeeld dat de partijen het onderling niet eens zijn over de vraag of de Brightlands Campus mag uitbreiden ten koste van groen én de vraag of het gemeentelijk geld ongelijk is verdeeld over de verschillende stadsdelen. Alle partijen – met uitzondering van de PVV – vinden daarentegen wél dat de gemeente zich moet verzetten tegen de kerncentrale in Tihange (België).

Weet u nog niet op welke partij u op 21 maart gaat stemmen, kijk dan beslist eens rond op het Kieskompas voor de gemeente Sittard-Geleen.

Reacties