Paters van Westvleteren hebben het helemaal gehad met Jan Linders

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Jan Linders verkocht afgelopen donderdag geheel tegen de zin van de paters van de Sint-Sixtusabdij 7200 flesjes trappist van Westvleteren.

Dat gebeurde tegen de nogal forse prijs van 9,95 per flesje. Het bier is zeer gewild omdat het van hoge kwaliteit en zeer moeilijk verkrijgbaar is. Het bier wordt door de paters namelijk alleen aan particulieren verkocht en dan nog enkel aan mensen die de moeite nemen om het aan de poort van de abdij op te halen. Bovendien krijg je het alleen mee na een telefonische bestelling – een hele toer – en dan ook nog eens gerantsoeneerd tot 2 kratjes per bestelling per twee maanden en op de voorwaarde dat je belooft het bier niet door te zullen verkopen.

Jan Linders had daar geen boodschap aan en dat stuit de Belgische paters dan ook zeer tegen de borst. Zij hebben daarom, zo meldt Dagblad De Limburger, een advocaat in de arm genomen om te voorkomen dat Jan Linders ooit nog eens Westvleteren in de schappen krijgt. De supermarktketen wil daar niet op reageren, zegt de krant. Het is niet bekend hoe Jan Linders aan de partij van 7200 flesjes is gekomen.

Reacties

article
127874
Jan Linders verkocht afgelopen donderdag geheel tegen de zin van de paters van de Sint-Sixtusabdij
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180313/paters-westvleteren-jan-linders/
2018-03-13T13:00:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/03/08154101/westvleteren-bier.jpg
Jan Linders, Westvleteren
Nieuws