Cabaret met een twist bij Schouwburg De Domijnen

Foto: Kommil Foo

Er staat bijzonder cabaret op het programma bij Schouwburg De Domijnen. Geen doorsnee one-man-shows, maar cabaret met een twist.

De voorstellingen van Kommil Foo, Oeloek en Herman in een bakje geitenkwark hebben alle drie een bijzondere signatuur.

Kommil Foo – Schoft

Bij het Vlaamse Kommil Foo staat het leven met al zijn ups-en-downs centraal, gegoten in prachtige gevoelige liedjes en zachte Vlaamse humor. Oeloek daarentegen is een hilarische achtbaan van muzikaal geweld, krankzinnige dialogen, visueel spektakel en onverwachte wendingen. En Herman in een bakje geitenkwark staat bekend om zijn vocale/a-capella komedie, fysiek theater en gekke hersenspinsels.

De Vlaamse broers Raf en Mich Walschaerts brengen een bijzondere mengeling van humor en muziek. Grote inspiratie voor de voorstelling ‘Schoft’ is de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen. Het is het leven dat een klein geniepig schoftje is… het slaat, het zalft, het schuurt en het ergst van al: het eindigt. “Kommil Foo biedt troost tegen de regen en kou” (Volkskrant) en “straalt kracht, klasse en grandeur uit” (Parool).

Kommil Foo – Schoft
Donderdag 29 maart, 20:00 uur
» Tickets & info

Oeloek – Droeftoeters

De voorstellingen van Oeloek barsten letterlijk van de energie: een hilarische achtbaan van muzikaal geweld, krankzinnige dialogen en visueel spektakel. Je valt van de ene verbazing in de andere en je staat altijd op het verkeerde been. De idiote figuren vliegen je om de oren en je vraagt je af: hoe krijgen ze het verzonnen?

Droeftoeters is een voorstelling vol met zelfverklaarde winnaars en kampioenen. Van een doodsbange geestuitdrijver tot een één-benige tapdanser, en van een stokdove pianostemmer tot een aan sigaretten verslaafde gezondheidsgoeroe: allemaal zien ze zichzelf als het allerbeste wat de wereld is overkomen. Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn.

Oeloek – Droeftoeters
Zaterdag 31 maart, 20:15 uur
» Tickets & info

Herman in een bakje geitenkwark – Verplicht Spelen

Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die jouw leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, a-capella samenzang, fysiek theater en bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs of een speeltuin na de Apocalyps? Bij Herman in een bakje geitenkwark hoef je niet te kiezen. Je krijgt het allemaal.

Herman in een bakje geitenkwark – Verplicht Spelen
Vrijdag 6 april, 20:15 uur
Tickets & info

Cookieinstellingen