Manifestatie voor betere verdeling in gemeente Sittard-Geleen

Foto: M.van Dijke

Op de avond voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen vindt vanaf 19:00 uur bij het voormalige gemeentehuis van Geleen een manifestatie plaats.

Initiatiefnemer Michel van Dijke, bekend van de wielerbaan in Geleen, wil dat álle burgers van de gemeente Sittard-Geleen weer trots worden op de gemeente waarin zij wonen. Want volgens Van Dijke kan die trots wel een boost gebruiken. “Het gemeentebestuur kan dat bereiken door te zorgen voor een betere verdeling van geld en activiteiten over alle delen van de gemeente. Dat is naar het gevoel van veel inwoners nu niet het geval en daardoor ontstaat er verdeeldheid tussen de verschillende delen van de gemeente,” zegt hij.

Van Dijke vindt dat het ontstaan van diverse burgercomités die uiting geven aan hun ongenoegen over de verdeling een signaal is dat er iets goed mis is, ook al gaf burgemeester Sjraar Cox in de rubriek De Onderstroom bij Nieuwsuur te kennen dat de gevoelens van onvrede in Geleen en Born in zijn ogen onterecht zijn.

“Het gaat hier om het gevoel dat mensen hebben en niet wie een miljoen meer of minder krijgt. Dit gevoel overheerst niet alleen bij inwoners van Geleen maar ook bij inwoners van Born e.o.”, aldus Van Dijke, die vindt dat dit niet genegeerd mag worden. Hij roept daarom iedereen op om op dinsdag 20 maart om 19:00 uur, gewapend met pollepels en pannen, naar de Markt voor het oude gemeentehuis te komen om daarmee het negatieve gevoel te verdrijven.

Van Dijke: “We hopen dat er na de verkiezingen mensen zitten die voor een betere verdeling en tegen centralisatie zijn. Er zullen ook enkele sprekers het woord voeren. Ik hoop dat we met ‘Stop de centralisatie en verdeeldheid in Sittard-Geleen’ samen een duidelijk statement kunnen maken richting de volgende coalitie die onze gemeente de komende vier jaar zal gaan besturen.”

Cookieinstellingen