Politieke kopstukken bezoeken Sint Joepmarkt

GroenLinks heette Wilders "Welkom in onze tolerante stad!"
Foto: SGN

Het kon niet uitblijven natuurlijk: twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen doken er twee landelijk bekende politici op tijdens de Sint Joepmarkt in Sittard.

Henk Krol, fractieleider van 50PLUS in de Tweede Kamer, kwam vandaag de kandidaten voor de lokale verkiezingen een hart onder de riem steken. 50PLUS doet dit jaar voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard. Krol ging in gesprek met voorbijgangers en brak een lans voor deze nieuwkomer in de lokale politiek.

Ook Henk Krol, fractieleider 50PLUS in de Tweede Kamer, bezocht vandaag Sittard.

En ook die andere nieuwkomer die dit jaar voor het eerst een gooi doet naar een of meer gemeenteraadszetels in Sittard-Geleen wist zich vandaag even verzekerd van veel aandacht. Fractieleider Geert Wilders van de PVV bezocht korte tijd de oudste jaarmarkt van Nederland. Hij werd door ietwat zenuwachtige kandidaten voor een raadszetel opgewacht op het Hub Dassenplein, waar zeer veel beveiliging aanwezig was. Bij het oplopen van de markt op de hoek van de Engelenkampstraat en het Tempelplein wisselde hij met campagnevoerders van GroenLinks verkiezingsfolders uit. De GroenLinksers heetten hem “welkom in onze tolerante stad”. Wilders ging met diverse marktbezoekers op de foto. Het hele bezoek duurde een goed half uur.

Reacties