Gemeenteraadsverkiezingen: volg ze online of bezoek de uitslagenavond

Stembureau in Hoogstaete, Siitard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Woensdag wordt voor 323 kandidaatraadsleden en 12 partijen een spannende dag. Na weken van campagnevoeren wordt er dan eindelijk gestemd voor de nieuwe gemeenteraad.

De stembureaus openen ’s ochtends om 07:30 uur en sluiten ’s avonds om 21:00 uur. Dan volgt een eerste telling op lijstniveau en kunnen vanaf 22:00 uur de eerste uitslagen worden verwacht. ’s Avonds laat wordt dan de voorlopige uitslag wat betreft de zetelverdeling voor de komende raadsperiode verwacht.

Hoe stemt Sittard-Geleen? Hoe is de opkomst? U volgt het woensdag de hele dag en avond op Twitter, Facebook en op de website van de gemeente Sittard-Geleen. Vanaf ongeveer 22:00 uur kunt u de Uitslagenavond zelf bezoeken of volgen via een livestream op Facebook en Youtube. Streekomroep Start doet vanaf 22:00 uur verslag van de uitslagenavond op TV.

Na de verkiezingen

De verkiezingsuitslag bepaalt hoe de 37 raadszetels in de nieuwe raad worden verdeeld. De eerste belangrijke taak van de nieuwe raad is een college van B&W te vormen en een programma voor de periode 2018-2022 te formuleren. Dit college zorgt voor de uitvoering van het programma. De raad controleert en stuurt bij.

Reacties