De Vikingen in Kasteelpark Born

Foto: Kasteelpark Born

Lente in het Kasteelpark staat in het teken van nieuw leven. De Ouessantlammetjes springen vrolijk in de wei en kersvers kamelenveulen Darius ontdekt de wereld om hem heen.

Ibissen en tal van andere vogels bouwen hun nest en de koudbloedige dieren in het Kriebelhuis genieten weer van de warmte. Tussen al dat jonge grut kunnen jullie zelf ook nog genieten van activiteiten. Dit jaar staat de meivakantie namelijk in het teken van de Vikingen en organiseert het Kasteelpark tal van activiteiten rondom deze noorderlingen.

Welkom in de Vikingtijd

Van 23 april tot en met 13 mei kun je in het Kasteelpark kennis maken met de Vikingen. Waren Vikingen echt van die stoere plunderaars met helmen en grote baarden of zit er nog een andere kant aan ze? Aan de kassa ligt een avontuurlijke speurtocht op je te wachten waarmee je meer over deze noorderlingen te weten komt. De runen zullen je deze weken de weg door het park wijzen en misschien wel zelfs de toekomst voorspellen! Tijdens de speurtocht leer je je Vikingnaam kennen, oefen je navigeren en boodschappen ontcijferen, berijd je een draak en handel je je rijk. Als je het durft ga je een duel aan, dan kun je kijken of je echt zo stoer en slim bent als een Viking. Ben je liever een schoonheid, dan kun je aan de slag met sieraden maken.

Tijdens de Vikingweken zijn er ook nog speciale themadagen. Activiteiten zijn van 13:00-16:00 uur.

Woldag

De dames van de wolgroep demonstreren op woensdag 25 april allerlei technieken rondom handvaardigheid in wol: (kaart)weven, spinnen, vilten en speciaal in het Vikingthema: lucet(vork) breien. Bezoek hen op het ezelplein.

Wol verven

Levend theater

De Vikingen komen echt tot leven op zondag 29 april en zondag 6 mei. Theatergroep Pakkie An zal deze dagen testen welke Vikingkinderen het stoerst zijn. Kom kijken en waag je eens aan dit interactieve schouwspel.

Platbroodjes eten

Volgens ouderwets Noormannen recept kun je op dinsdag 1 mei en op zondag 13 mei broodjes bakken op het vuur. Van 13 -16 uur kun je terecht bij de vuurschaal op het plein naast de doorloopvolière.

Pannenkoekendag

Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord “Pannenkoek”? Kom dan op woensdag 2 mei naar Kasteelpark Born. Vanaf ca. 13 uur staan bij het terras de dames van de activiteitengroep klaar met een hele grote stapel pannenkoeken. Maar een kale pannenkoek is niet leuk! Daarom hebben we allerlei lekkere dingen klaar staan waarmee je de pannenkoek kunt versieren. Klaar? Smullen maar! Je kunt tot ongeveer 16 uur een pannenkoek eten, zolang de voorraad strekt. En wie nog niet is uitversierd kan zich ook nog even laten schminken. Op zondag 6 mei en Hemelvaartsdag 10 mei is er ook een schminker aanwezig.

Moederdag

Neem op zondag 13 mei je moeder mee naar het park, want je kunt die dag speciale sieraden maken. Vikingen waren dol op mooie sieraden en wie verdient ze nu meer dan je moeder? Bak daarna nog even een broodje voor haar, want ook moeders liefde gaat door de maag.

Openingstijden

Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen.

Reacties

article
130451
Lente in het Kasteelpark staat in het teken van nieuw leven. De Ouessantlammetjes springen vrolijk
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180415/vikingen-kasteelpark-born/
2018-04-15T19:12:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/04/14233407/Vikingweken-KasteelparkBorn-2018-1500.jpg
Kasteelpark Born, Vikingen
Nieuws