Aanhouding inzake diefstal afgekeurde chocopasta en Lotus Speculoos

Foto: NVWA

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zondag 15 april samen met de politie een aanhouding verricht in verband met een diefstal van potten chocopasta en Speculoos.

De potten waren afgekeurd en bestemd voor vernietiging. Ze werden na de diefstal aangeboden op Facebook. Tijdens de aanhouding werd ook een deel van de gestolen partij aangetroffen.

Naar aanleiding van een melding van de Belgische collega’s van het FAVV, het Federaal Agentschap van de Veiligheid voor de Voedselketen, heeft de NVWA op 14 april eerst een veiligheidswaarschuwing verspreid om geen potten chocopasta en Speculoos via Facebook te kopen, in verband met mogelijke schade voor de gezondheid.

De waarschuwing betrof uitsluitend producten die via Facebook werden aangeboden en niet producten die in de winkel verkrijgbaar zijn. Het onderzoek is een samenwerking van de IOD, politie en Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. De veiligheidswaarschuwing is nog steeds van kracht.

» Afgekeurde Chocopasta en Lotus Speculoos verkocht via Facebook

Reacties

article
130528
De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zondag 15
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180416/aanhouding-inzake-diefstal-afgekeurde-chocopasta-en-lotus-speculoos/
2018-04-16T14:04:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/04/14222509/chocopasta-en-lotus-speculoos.jpg
aanhouding, Chocopasta, Lotus Speculoos
Nieuws