Chemelot in het donker: LED-verlichting vervangt 17.000 TL-armaturen

Foto: Sitech Services

Ongeveer de helft van de fabrieken op Chemelot neemt afscheid van TL-verlichting en stapt over op intelligente ledverlichting.

Dat heeft een aantal voordelen: waar de TL-verlichting momenteel nog dag en nacht brandt wordt de LED-voorlichting alleen nog ingeschakeld wanneer en waar dat nodig is. Dat resulteert qua verlichting in een aanzienlijke elektriciteitsbesparing van 80 tot meer dan 90 procent en minder lichtvervuiling voor de omgeving.

De nieuwe LED-lampen zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing binnen de chemische industrie. De armaturen zijn chemisch resistent, corrosiebestendig, onderhoudsvrij en veilig in een explosiegevaarlijke omgeving. Bovendien zijn ze op afstand draadloos te bedienen en kunnen de instellingen gepersonaliseerd worden, zodat werknemers in de door hen gewenste lichtsterkte kunnen werken. En er zijn nog meer handigheidjes mogelijk met deze slimme verlichting.

De bedrijven die hebben besloten om over te stappen naar de nieuwe LED-verlichting leasen de verlichting gedurende 15 jaar. Daarin hebben ze geen omkijken meer naar het onderhoud en het functioneren van de bedrijfsverlichting en hoeven ze geen fors bedrag ineens neer te tellen om het nieuwe systeem te installeren. Dat geld kan dus besteed worden aan het optimaliseren van productieprocessen.

Dit project op Chemelot strijdt samen met een project van BioMCN en een project van PMC om de titel Project Enlightenment of the Year 2018. Op 19 april presenteren de drie genomineerden hun project in Scherpenzeel tijdens het congres ‘Het Nieuwe Produceren’.

Reacties

article
130546
Ongeveer de helft van de fabrieken op Chemelot neemt afscheid van TL-verlichting en stapt over
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180417/chemelot-in-het-donker-led-verlichting-vervangt-17-000-tl-armaturen/
2018-04-17T08:00:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/06/19165627/TPPL_Chemelot_ledverlichting-overview.jpg
Chemelot, LED-verlichting
Nieuws