Het is vandaag Record Store Day en dus feest bij Music Machine

Record Store Day 2017
Record Store Day 2017
Foto: Music Machine

Het is vandaag Record Store Day, een dag met speciale aanbiedingen en weer veel livemuziek. Ook bij Music Machine in Sittard.

In Sittard-Geleen trakteert Music Machine haar klanten en voorbijgangers tijdens de voor Nederland negende editie van deze dag, waarop internationaal platenzaken zichzelf eens in het zonnetje zetten, weer op een aantal live-optredens van bands. Dat gebeurt zoals gewoonlijk op de Paardestraat voor de deur van de bekendste platenzaak van de regio.

Programma

10:00 uur – Harold K

Een relaxte start van de dag met gratis koffie, jus d’orange en croissantjes. Oftewel een heerlijk ontbijtconcertje met muzikale omlijsting van Harold K.

De liedjes van Harold K zijn pakkende short stories in onvervalst Limburgs. Hij zingt vanuit hart en ziel en zit de luisteraar dicht op de huid. Voor inspiratie delft hij in de onuitputtelijke goudmijn van de Amerikaanse folk en blues. Als troubadour pur sang vertelt Harold zijn ongepolijste verhalen met humor en empathie.

Harold K groeide op als Harold Konickx in Susteren, ingeklemd tussen België en Duitsland. Ter geruststelling aan zijn ‘Hollandse’ luisteraars: ook als je Harold niet letterlijk verstaat, begrijp je altijd waar hij het over heeft.

13:00 uur – Blo Ya Top

Hot Rock! – Zó omschrijft de band (Mr. E: bass & lead vocals, Mark Ferguson: gitaar, Paul Huge: drums & backing vocals) hun muziek; invloeden van 70’s en 80’s rock, metal en R&R die uitmonden in(hard)rock met een eigen sound.

Dat resulteerde inmiddels in drie albums (WhyWaltz 2012 – MayDay 2014 – Fever 2016) die gretig aftrek vonden bij een gestaag groeiend aantal fans.

Tijdens Record Store Day zijn ook de platenspelers van Blo Ya Top bij Music Machine af te halen – zo lang de voorraad strekt…

14:15 uur – Vandale

Hard! Rock! Nederlandstalig! En dat sinds 1980. Gewoon, zoals ’t bedoeld is. Muziek die binnenkomt en waar je op losgaat! Vandale komt bij Music Machine hun nieuwe album “KaNieBale”promoten.

15:15 uur – The Reaction

The Reaction, een Nederlandse garageband die zijn inspiratie vindt bij Q65, the Outsiders, the Doors, the Stooges and the Pretty Things. Hun sound is te beschrijven als “raw sixties garage with ripping vocals,banging drums, catchy riffs, throbbing bass and a haunting philicorda organ”.

Music Machine bracht vandaag de gelimiteerde speciale verzamel-lp Electrosaurus uit, geperst in goudkleurig vinyl. Op dit collectors-item staan behalve DeWolff bands die in de studio van DeWolff hebben opgenomen.

Cookieinstellingen