Vijftigjarig jubileum Zonnebloem afdeling Born-Holtum

Foto: De Zonnebloem afdeling Born-Holtum

In 1968 werd in Born-Holtum het initiatief genomen een nieuwe afdeling van de Zonnebloem op te richten.

Vijftig jaar later is er nog altijd een bloeiende afdeling. Het 50-jarig bestaan is dan ook een bijzondere mijlpaal. Met een enthousiast bestuur en vrijwilligers die zich actief inzetten is er een stevig fundament gelegd om de Zonnebloem gasten ook in de komende jaren te ondersteunen.

Op de bijeenkomst van 23 april met alle vrijwilligers ontvingen 5 vrijwilligers een zilveren speld als waardering voor 10 jaar inzet bij de Zonnebloem. Nog eens 5 vrijwilligers ontvingen een gouden speld omdat zij 25 jaar een actieve rol hebben vervuld.

Bijzondere aandacht was er ook voor 2 vrijwilligers die al 50 jaar betrokken zijn geweest bij de Zonnebloem. De 80-jarige mevrouw Ria Dirkx was vanaf 1968 al actief als vrijwilliger waarvan ook vele jaren als bestuurslid. Ook de huidige voorzitter, mevrouw Miet Coenen, was er vanaf het begin bij en vierde haar 50-jarige jubileum. Met enthousiasme en gedrevenheid heeft zij vele jaren diverse functies binnen het bestuur vervuld. Mede dankzij haar bevlogenheid is er nu een levendige afdeling Born Holtum waar de Zonnebloem trots op kan zijn.

Na 50 mooie jaren heeft Miet Coenen besloten dat dit een mooi moment is om haar taken over te dragen aan de volgende generatie. Haar actieve rol is ook bij het gemeentebestuur niet onopgemerkt gebleven ennamens de gemeente ontving zij na lovende woorden uit handen van wethouder Pieter Meekels een fraaie pennenset als waardering.

Met 15 vrijwilligers ziet het bestuur de toekomst met vertrouwen tegemoet en blijven zij zich inzetten voor het welzijn van lichamelijke gehandicapten, hulpbehoevende ouderen en diegene die in een sociaal isolement dreigen te vervallen. Met het bezoeken van gasten van de Zonnebloem en het organiseren van diverse activiteiten maken zij zich verdienstelijk.

Heeft u belangstelling voor de Zonnebloem en zou u zelf ook een actieve rol willen vervullen in de afdeling Born-Holtum als vrijwilliger of bestuurslid? Stuur dan een email naar secretaris Ruud de Pree, [email protected].

Cookieinstellingen