Stichting SLIMhuis houdt op te bestaan

Foto: HH

Het College van B&W wil het bestuur van de Stichting SLIMhuis toestemming verlenen om de stichting te ontbinden.

De Stichting SLIMhuis werd op 30 mei 2013 opgericht als samenwerkingsverband tussen de triple helix partijen Ondernemers – Onderwijs – Overheid en was het vervolg op de samenwerking tussen partijen die vorm had gekregen in het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek.

Vanuit de gedachten Samenwerking, Leren van en met elkaar, Innovatie en Maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het SLIMhuis een ontmoetingsplek met als doelstelling de triple helix partijen te faciliteren, te activeren en te verbinden, waardoor economische kansen voor het bedrijfsleven in Zuid-Limburg zichtbaar zijn.

Deze doelstelling is bereikt. Inspelend op de behoeften van het lokale ondernemersveld wordt het accent nu verschoven naar een meer thematische, uitvoeringsgerichte samenwerking tussen de huidige partners van het SLIMhuis, zoals Parkmanagement Westelijke Mijnstreek, ondernemersvereniging Bedrijven Sittard-Geleen (BSG), gemeente Sittard-Geleen (het gemeentelijk Ondernemerscontact, het Werkgeversservicepunt) en ZuydHogeschool. Mogelijk sluiten nog andere partijen hierbij aan.

Daarnaast is de verwachting dat het programma, de provinciale MKB-aanpak, een prominente rol gaat vervullen om de groei en/of innovatie van het MKB te vergroten. Geïnitieerd door Economische Samenwerking Zuid-Limburg (voormalig: Limburg Economic Development -LED) en in 2017 overgenomen door Ondernemend Limburg is de integrale MKB-aanpak voor Limburg verder uitgewerkt.

De verwachting is dat dit programma medio 2018 van start kan gaan met offline en online ondersteuning van ondernemers om het aantal realiseerbare bedrijfsplannen te vergroten. Middels offline ondersteuning moeten ondernemers gefaciliteerd worden om ideeën zo ver te ontwikkelen dat de ondernemer aan de slag kan met een ondernemersplan voor zijn idee. Deze provinciale ontwikkeling biedt ook economische kansen voor het lokale bedrijfsleven.

Bovenstaande ontwikkelingen op lokaal en provinciaal niveau onderbouwen, dat er behoefte is aan een nieuwe koers in de triple helix samenwerking. Het is echter niet meer nodig om te blijven samenwerken binnen een separate entiteit in de vorm van een stichting. Zo kunnen middelen en mensuren die nodig zijn voor een solide bedrijfsvoering bespaard worden. Een eventueel batig liquidatiesaldo dient overeenkomstig aan de doelstelling van de stichting besteed te worden.

Cookieinstellingen