Gedeputeerde Staten betreuren opstappen Daan Prevoo

Daan Prevoo
Daan Prevoo
Foto: Provincie Limburg

Daan Prevoo uit Munstergeleen, namens de SP lid van Gedeputeerde Staten van Limburg, heeft vandaag onverwacht zijn ontslag ingediend.

Dat gebeurde nadat de SP-fractie in Provinciale Staten uiteenviel: vijf van de acht leden van de SP-fractie hebben aangegeven te vertrekken uit het Limburgs Parlement. Ze hebben het vertrouwen in de partij helemaal verloren. Ze zeggen als Limburgse SP-fractie, die deze statenperiode voor het eerst in de coalitie zit, veel te hebben bereikt, maar dat daarvoor vanuit de partij te weinig vertrouwen voor de gevolgde koers en waardering voor de bereikte resultaten bestaat. Dat heeft kennelijk dermate veel spanning met zich meegebracht dat vijf van de acht fractieleden besloten op te stappen. Prevoo maakte daarna bekend er ook mee te stoppen.

Het College van Gedeputeerde Staten heeft laten weten deze ontwikkelingen te betreuren. Ze respecteren het besluit van Prevoo om zijn functie neer te leggen.

Prevoo had de volgende onderwerpen in portefeuille: Energie; Asbestsanering; Duurzaamheid; Milieu; Mijnschade en Mijnwater; Volkshuisvesting/Wonen; Demografie; Waterveiligheid; Waterketenbeleid/Waterschappen; Handhaving Ontgrondingen; Handhaving WABO; Arbeidsmigranten; Toezicht gemeenten: huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) en daarnaast nog tal van nevenfuncties uit hoofde van zijn ambt (lidmaatschappen van diverse stuurgroepen, raden van toezicht en adviescommissies).

Het College van Gedeputeerde Staten zal binnen afzienbare tijd bezien wat de consequenties hiervan worden en wat deze stappen voor de werkzaamheden van Gedeputeerde Staten betekenen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen