Koningsdag in Sittard-Geleen werd een heerlijk dagje uit

Het was vandaag perfect weer voor buitenactiviteiten, en die waren tijdens Koningsdag op tal van plekken in de gemeente georganiseerd.

De dag begon zonnig en dat bleef het de rest van de dag. Niet te warm en niet te koud, en dat leidde tot barstensvolle terrassen in Sittard, een drukbezocht Parkfestival in het monumentale stadspark van Sittard en een met bezoekers uitpuilend centrum van Geleen.

Geleen had vandaag weer een geweldige primeur: de langste opblaasbare hindernisbaan ter wereld. Op de Rijksweg Centrum verrees een lint van luchtkussenhindernisbanen van in totaal ruim 300 meter lang. Een loodzwaar parcours dat door diverse teams een aantal keren werd afgelegd. Het publiek en de deelnemers vonden het prachtig. En in de winkelstraten was het schuifelen geblazen, de winkels waren geopend en er stonden tal van vrijmarktkramen. En ook de traditionele geraniummarkt in de Annastraat had over belangstelling vandaag allerminst klagen. Het Koningsdagprogramma werd afgesloten met een traditioneel vuurwerk bij Glanerbrook.

In de kleine kernen waren vandaag eveneens allerlei activiteiten te doen. Daarbij kwamen vooral de kleinere kinderen aan hun trekken.

Het Sittardse stadspark was traditiegetrouw weer het decor voor het Parkfestival, waar naast een kindervrijmarkt en diverse activiteiten voor de kleinsten ook een uitgebreid programma aan muzikale en andere optredens werd geboden. Het was er de hele dag aangenaam druk en de sfeer was relaxed.

Ook in het centrum van Sittard viel veel te beleven. Na een door het Sittards Mannenkoor Si-tard en de Philharmonie opgeluisterde oecumenische dankdienst in de St.-Petruskerk volgde een feestelijke stoet van de gedecoreerden van dit jaar en voorgaande jaren naar het Mariapark, waar naast de Basiliek de vlag in top werd gehesen door Stadsschutterij Sint Rosa. Na een aubade door de Philharmonie werd met een kort toneelstukje herdacht dat Sittard 775 jaar geleden stadsrechten ontving, waarmee het startsein voor de feestelijkheden rond de viering van Sittard 775 jaar stad werd gegeven. Aansluitend vond in het Mariapark de ontvangst plaats van gedecoreerden en genodigden.

Bezoekers van het centrum konden de hele dag genieten van tal van dansoptredens tijdens de Koningsdans op de Markt, een hele rits singer-songwriters op de terrassen op de Markt, een kunstmarkt op de Oude Markt en een vrijmarkt op de Putstraat. Het Pasveerkorps uit Leeuwarden sloot de dag af met een daverende show op de Markt en liet zien waarom dit Friese korps wereldkampioen showkorpsen is.

Reacties

gallery
131367
Het was vandaag perfect weer voor buitenactiviteiten, en die waren tijdens Koningsdag op tal van
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180427/koningsdag-sittard-geleen-werd-heerlijk-dagje/
2018-04-27T22:38:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/04/27222552/startfoto-koningsdag-2018-geleen.jpg
Koningsdag
Foto's, Nieuws