VEER ZEEN TRÖK! Fortuna Sittard terug in de eredivisie!

Fortuna Sittard gepromoveerd! In een op het uitvak na volgepakt stadion genoten 11.787 uitzinnig meelevende toeschouwers intens van de klapper Fortuna Sittard-Jong PSV.

Het werd de absolute apotheose van een geweldig seizoen! Het elftal van coach Braga en zijn assistent Hofland boekte een meer dan verdiende overwinning op de talenten uit Eindhoven, die nog in de race waren voor de titel van de vierde periode.

De op het veld oppermachtige promotiekandidaat reeg de kansen in de eerste helft aaneen, maar Jong PSV hield mede dankzij uitstekend keeperswerk van goalie Koopmans tot aan de rust de nul vast. Verder dan een hoekschop en een schot op doel uit een vrije trap kwamen de Eindhovenaren in de eerste helft niet. Het mocht een wonder heten dat bij rust nog dezelfde stand op het scorebord stond als bij aanvang. Fortuna kreeg een negental kansen, waarvan drie meer dan uitstekend, maar niet de doelpunten die het team van Braga en Hofland had verdiend.

In de 49e minuut was het wel raak: Finn Stokkers kopte de dik verdiende 1-0 tegen de touwen. Korte tijd later kreeg Fortuna Sittard een stevige domper te verwerken. Todd Cantwell, de dirigent op het middenveld, viel geblesseerd uit. Voor hem kwam Stefan Askovski binnen de lijnen. Fortuna kreeg nog een paar uitstekende kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar slaagde daar niet in. De 1-0 overwinning volstond voor promotie naar de eredivisie. Fortuna pakte en passant zijn tweede periodetitel, maar het overall kampioenschap van de Jupiler League ging naar Jong Ajax, dat niet kan promoveren. Tijd voor een feestje! Fortuna Sittard wordt maandagavond gehuldigd op de Markt in Sittard.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Mica Pinto (90′ Marco Ospitalieri), Dries Saddiki, Todd Cantwell (54′ Stefan Askovski), Andre Vidigal, Lars Hutten, Finn Stokkers (82′ Lazar Kojic) en Lisandro Semedo.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Janssen, met assistentie van grensrechters Frijn en Lapar en vierde official Voncken. Janssen trok geel voor Essers, Askovski en Hutten van Fortuna Sittard en voor Duarte en Carolina van Jong PSV.