Dodenherdenkingen in Sittard-Geleen op vrijdag 4 mei 2018

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op diverse locaties in de gemeente zijn dit jaar 4 mei-herdenkingen. We herdenken dan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Sittard

De Oecumenische gebedsdienst van 18:30 uur vindt dit jaar plaats in de Grote Kerk. Aansluitend ca 19.30uur is er een stille tocht naar de Markt voor een kranslegging bij het oorlogsmonument. Daarna leggen om 19.45uur diverse organisaties een krans op de Algemene Begraafplaats aan de Lahrstraat. Aansluitend vindt de presentatie van het zogenaamde ‘Kindermonument’ plaats.

Geleen

Om 19:50 uur vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats bij het oorlogsmonument aan de Bloemenmarkt in Geleen. Door diverse organisaties wordt een krans gelegd. Na afloop samenkomst in het Volkshoes.

Born

Om 16:00 uur vindt er een herdenkingsplechtigheid plaats bij de Oude Sluis, waar enkele leerlingen gedichten voordragen en diverse organisaties een krans leggen.

Einighausen

Om 19:00 uur is een H. Mis voor de slachtoffers van WO 2 in de parochiekerk. Aansluitend (19.30uur) verzamelen bij de kerk voor een stille tocht naar het kerkhof. Om 20:00 uur vindt de herdenking Oorlogsslachtoffers Einighausen plaats bij het kerkhof van Einighausen aan de Kerkhofweg.

Grevenbicht

Om 19:00 uur begint de bezinningsbijeenkomst in de aula van basisschool De Kingbeek . Vervolgens is er een stille tocht naar het monument aan de Weidestraat, waar diverse organisaties een krans leggen.

Obbicht

Bij het monument langs de beek in Obbicht is om 18.00 uur een kranslegging en vervolgens is er een stille tocht naar het monument aan de Brugstraat Obbicht. Diverse organisaties leggen daar om 18.30 uur een krans.

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven.

Meer informatie op www.4en5mei.nl.

Cookieinstellingen